Manifestacija Noć pozorišta od danas onlajn

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 08:47

Manifestacija "Noć pozorišta" od danas onlajn

Zbog epidemiološke situacije ove godine manifestacija "Noć pozorišta" iz Beograda neće svečano obeležiti jubilej od 10 godina postojanja u Srbiji, ali na inicijativu ustanova i organizacija kulture, danas i za vikend, smotra će se realizovati onlajn putem video prenosa, pod nazivom „Između IX i X čina“, javili su organizatori.

Jedan deo programa je moguće gledati na Facebook stranici Noć pozorišta, dok će drugi deo biti posvećen humanitarnoj akciji i podršci maloj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << devojčici Minji Matić, kojoj je ostalo da se sakupi oko 600.000 dolara za lečenje spinalne mišićne atrofije (fondacija “Budi human”).

Sa njenom porodicom organizovano je malo pozorište u zatvorenoj Facebook grupi „Pozorištance za MINJU“, gde je ulaznica jedna sms poruka.

Učešće u ovogodišnjem programu je uzelo više od 30 ustanova kulture, među kojima su: Muzej pozorišne umetnosti Srbije, Narodno pozorište Niš, Šabačko pozorište, Atelje 212, Lutkarsko pozorište Niš, Kulturni centar Kruševac, Kulturni centar Bačka Palanka, Pan teatar, Voždovački centar Šumice, Dom kultire Prijepolje, Kulturni centar Leskovac, Kulturni centar Kragujevac, Dom kulture Vrbas i drugi.

Ceo program sa listom ustanova kulture, učesnika, će do subote pre podne biti istankut na internet stranici www.TheatreBook.rs i na zvaničnim stranicama Noći pozorišta na društvenim mrežama.

Uprava festivala poziva javnost da se bar jedan SMS nameni devojčici Minji slanjem poruke: 845 na 3030.

U ustanovama kulture i na društvenim mrežama program „Između IX i X čina“ održavaće se od sutra projekcija pozorišnih predstava, a time se priključila i beogradska opština Voždovac.

Centralni program u prestonici biće održan u SC „Šumice“ na Voždovcu, gde će preko YouTube kanala ove opštine publika moći da pogleda pet predstava.

Program počinje čudesnom bajkom „Lepotica i zver“ u izvođenju Mašinog pozorišta, a za najmlađu publiku i u nedelju biće izvedena predstava „Vitamini“ autora Cvetina Aničića.

I ove godine ljubitelji poezije gledaće scenski igrokaz „Najveće ljubavi“ Nenada Utješinovića (danas od 17 sati), dok u nedelju u istom terminu Svetlana Sretenović će izvesti monodramu „Pismo nepoznate žene“.

Mlade glumce Nikolu Ugrinovića i Anđelu Rađić auditorijum će pratiti u komediji Studija Bis „Kad neko zazvoni“ u režiji Božidara Đurovića.

Noć pozorišta na Voždovcu organizuju Tangram centar i Voždovači centar Šumice u saradnji sa Fondacijom „Noć pozorišta“ i uz podršku beogradske opštine Voždovac.

Obeležavanjem manifestacije Noći pozorišta u Srbiji, u ovom obliku direkcija želi i da poruči građanima i ljubiteljima kulture da su tu i da zajedno sa njima čekaju bolje dane, novu normalost, a najvažnije je da sve to dočekaju pre svega zdravi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(ONLINE) Noć pozorišta: Između IX i X čina

Izvor: DANuBeogradu.rs, 28.Nov.2020

Manifestacija Noć pozorišta 2020, zbog epidemiološke situacije, neće svečano obeležiti jubilej – desetogodišnjicu postojanja u Srbiji. Na inicijativu ustanova i organizacija kulture, 28. i 29. novembra 2020. smotra će se realizovati online, putem video prenosa, pod nazivom „Između IX i X...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.