Zajić oslobođen optužbi, godinu dana bio u pritvoru

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 10:22

Zajić oslobođen optužbi, godinu dana bio u pritvoru

Vrhovni sud Kosova potvrdio je oslobađajuću presudu Miloradu Zajiću iz Kline, saopštio je njegov advokat Dejan Vasić. Zajić je više od godinu dana proveo u kućnom pritvoru.
"Vrhovni sud je našao bitne povrede u obrazloženjima odluka nižestepenih sudova, ali je pravilno zaključio da ti nedostaci ne utiču na samu odluku", rekao je Dejan Vasić.
Zajića je optužnica teretila da je odgovoran >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za smrt troje ljudi, a od početka procesa je govorio da je sve instrumentalizovano od strane Albanca koji mu je uzurpirao imovinu.
"Srećan sam što je Milorad sada u potpunosti oslobođen odgovornosti, uz žaljenje što je u dokazivanju pravde i istine sam samcit proveo godinu dana zatvoren u kući", naveo je njegov branilac advokat Vasić.
Zajić je uhapšen 19. marta 2018. godine, kada je otišao da policiji prijavi da mu je opljačkana kuća.
On je prvi Srbin kome je suđeno za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva pred lokalnim većem, nakon prestanka sa radom pravosudne misije Euleksa.
Specijalno tužilaštvo ga je optužilo da je tokom rata na Kosovu odgovoran za smrt troje starih i nemoćnih civila u selu Dušević, kod Kline.
U kućnom pritvoru Zajić je bio godinu dana. Oslobođen je najpre presudom Osnovnog suda u Peći koju je potvrdio i Apelacioni sud u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.