Vrhovni sud Kosova potvrdio oslobađajuću presudu Zajiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2020, 10:26

Vrhovni sud Kosova potvrdio oslobađajuću presudu Zajiću

Vrhovni sud Kosova potvrdio je oslobađajuću presudu Miloradu Zajiću iz Kline, javio je portal Kosova onlajn.

Zajić je više od godinu dana proveo u kućnom pritvoru zbog optužbi za smrt troje ljudi.

"Vrhovni sud je našao bitne povrede u obrazloženjima odluka nižestepenih sudova, ali je pravilno zaključio da ti nedostaci ne utiču na samu odluku", rekao je Zajićev advokat Dejan Vasić.

Zajića je optužnica teretila da je odgovoran za smrt troje ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a od početka procesa je govorio da je sve instrumentalizovano od jednog Albanca koji mu je uzurpirao imovinu.

"Srećan sam što je Milorad sada u potpunosti oslobođen odgovornosti, uz žaljenje što je u dokazivanju pravde i istine sam samcit proveo godinu dana zatvoren u kući", naveo je Vasić.

Zajić je uhapšen 19. marta 2018. godine, kada je otišao da policiji prijavi da mu je opljačkana kuća.

On je prvi Srbin kome je suđeno za krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva pred lokalnim većem, nakon prestanka sa radom pravosudne misije Euleksa.

Specijalno tužilaštvo ga je optužilo da je tokom rata na Kosovu i Metohiji odgovoran za smrt troje starih i nemoćnih civila u selu Dušević, kod Kline.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.