Zvezdini časovi košarke! I Unikaha na spisku stradalih, počela je serija za četvrtfinale

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdini časovi košarke! I Unikaha na spisku stradalih, počela je serija za četvrtfinale

Crveno-bela fijesta za kompletno uništenje Unikahe i drugu pobedu u Top 16 fazi...

Unikaha iz Malage je - precrtana! Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i jubilarnu desetu pobedu nad španskim klubovima u poslednje tri sezone, a baš kao i u gotovo svakom prethodnom i u trijumfu nad gostima iz Andaluzije trener Dejan Radonjić ubrizgao je tačnu dozu penicilina i poništio napadački potencijal rivala. Zvezda je imala izvesnih propusta u odbrani ofanzivnih skokova Zelenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali Radonjićevi puleni su frenetičnom odbranom učinili sve da se umiri vrlo atraktivan protivnik i ostvari izuzetno važan uspeh u pohodu na četvrtfinale Evrolige - ?? (21:14, 20:17, 19:22, ).

Ključni podatak utakmice bila je da je Crvena zvezda izuzetno iskusnom, pametnom i smirenom igrom i pre svega timskom borbom raspodelila poene na sve najvažnije elemente ovog tima i paklenom odbranom oduzela dah Unikahi. Supertalentovani Marko Gudurić je prv poveo Zvezdu do dvocifrene prednosti, a potom i u trećoj deonici poništio veliki nalet ekipe Đoana Plaze i tako trasirao put do željenog cilja. Ogroman uticaj na konačni ishod susreta imali je izuzetno raspoloženi Marko Simonović i Stefan Jović svojim trojkama koje su bušile mrežicu, lucidnim realizacijama i asistencijama i oduzele dah Unikahi. To je ostatku tima dalo prostor da u poslednjem kvartartalu preko Lazića, Micića i Cirbesa zada fatalni udarac i tako nadomesti nešto slabiji učinak rovitog Kvinsija Milera.

Osvajač šampionskih pehara u domaćim i regionalnim okvirima prošle sezone tako je napravio najbolju moguću uvertiru za predstojeći večiti derbi sa Partizanom (ponedeljak, 21.00), ujedno se izjednačio i po broju pobeda u Grupi E upravo sa Unikahom, ali i Efesom i Cedevitom, pa je jasno da će bitka za narednu rundu elitnog takmičenja biti izuzetno neizvesna.

Crvena zvezda je veliki posao odradila time što najboljeg igrača Unikahe Mindaugasa Kuzminskasa ograničila na svega šest ubačenih poena, sve u prvom poluvremenu, ali velike probleme pravili su Džamar Smit i Vil Tomas, koji su vukli sve konce u ofanzivnih zadataka. Ali, Zvezda je prilično čvrstom, armiranom odbranom dovela rivala u situaciju da tokom prvog poluvremena ostane u situaciji sa tek tri čista šuta, što je značilo da su gosti morali prilično da se pomuče kako bi došli do recki u statističkim kolonama. To je vrlo brzo dalo rezultat, pa i suficit koji je u nekoliko navrata iznosio i 12 koševa.

Čak i u momentima kada je Unikaha pritegla obruč oko Zvezdinog reketa, pa zaostatak spustila i na tek tri poena, bilo je jasno da se jedino i isključivo za sve pita domaćin. Ono što je možda i najvažnije od svega bilo jeste činjenica da je Zvezda u svakom trenutku utakmice imala raspoloženog pojedinca koji je vukao tim ka pobedi. Počev od Dangubića i Cirbesa u prvom poluvremehu, preko Jovića, Simonovića, Micića i Lazića, do Gudurića, čije su bravure ozbiljno uništile samopouzdanje rivalu.

Najefikasniji igrač Crvene zvezde bio je Jović sa 15 poena i pet asistencija, Gudurić je upisao 13, a 12 koševa ubacio je Simonović (4/6 za tri), dok je Majk Cirbes imao deset poena i šest skokova. Na drugoj strani Džamar Smit imao je 11, a Vil Tomas i Nemanja Nedović po devet poena.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.