Zvezda u drugom planu – Monako sprema feštu zbog Majka Džejmsa

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 20:06

Zvezda u drugom planu – Monako sprema feštu zbog Majka Džejmsa

Košarkaški klub Monako, zajedno sa navijačima, nestrpljivo iščekuje istorijski trenutak na meču protiv Zvezde - obeležavanje rekorda svog najboljeg igrača.

Najboljem igraču tima Majku Džejmsu nedostaje još 11 poena da postane najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Do sada, postigao je 4.444 poena - ako premaši brojku 4.455 preuzeće prvo mesto večne liste od Vasilisa Spanulisa.

Otuda je pred utakmicu sa Zvezdom sam meč u drugom planu iako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će, naravno, ekipa Saše Obradovića biti silno motivisana da zabeleži sedmu uzastopnu pobedu.

Preovladava, ipak, utisak, makar na osnovu pojedinih izjava iz tabora Monaka, da je Džejmsov rekord jedino o čemu se priča pred sutrašnju utakmicu.

"Majkov rekord je nešto što mi svi ovde iščekujemo sa velikim nestrpljenjem, biće to istorijski trenutak za njega, pečat na njegove sjajne igre za Monako. Može se desiti sada, može i u narednoj utakmici, ali nam to svakako ne sme skrenuti pažnju sa onoga što je najvažnije. Potrebno je da uložimo naš maksimum kako bismo pobedili i nastavili seriju trijumfa", poručio je košarkaš Monaka Metju Strazel.

Spreman je i protokol koji će se primeniti ukoliko Džejms obori rekord.

O svemu se mislilo.

Ako to učini u prvoj ili drugoj deonici, meč će biti prekinut, Džejmsu će biti uručena lopta i biće priređena kratka ceremonija uz specijalna LED svetla i animacije na velikom ekranu u hali.

Ukoliko rekord bude oboren u trećoj ili četvrtoj četvrtini plan je sledeći: ako je vođstvo jedne od ekipa deset razlike ili više, utakmica se prekida istog momenta, a ukoliko je manja od deset razlike, prekida se kada se za to ukaže prva prilika.

U svakom slučaju, Monako je spreman za svaki scenario kako bi počastvovao sjajnog Amerikanca.

Domaći će uprkos svečarskoj atmosferi morati da pronađu pravi fokus i za meč sa Zvezdom.

"Znamo koliko je bio težak meč sa Zvezdom u Beogradu i moramo biti fokusirani u svakom trenutku utakmice kako bismo nastavili seriju pobeda. Moramo uvek imati želju da napredujemo i budemo bolji, to mora biti naš cilj uvek", poručuje Strazel i dodaje:.

"Moraćemo da odigramo ozbiljno defanzivno. Znamo da igramo protv tima koji voli da vrši pritisak na protivnika. Iako nam Zvezda dolazi u goste, svakako očekujemo težak fizički meč. Idemo meč po meč. Hteli smo da napravimo veliku seriju na našim poslednjim izdanjima u čemu smo i uspeli. Greška koju ne pravite je da kažete sebi da će biti lako, jer neće biti. Moramo da nastavimo da poštujemo trenerov plan igre i završimo što bolje na kraju sezone. Majk? Rad sa njim je zadovoljstvo. Svaki dan me inspiriše onim što radi.bilo na treningu ili na utakmicama. Bilo bi glupo da ne koristim takav primer koji imam ispred sebe. Dajem sve od sebe da učim polako ali sigurno da bi napredovao i da bi bio na nivou na kojem igra. Poruka za njega?Čestitam Legendo, zaključio je Strazel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.