Zvezda rehabilitovala Morisona

Izvor: Politika, 24.Nov.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda rehabilitovala Morisona

Magazin „Sports ilustrejtid” objavio priču o igraču koji je izgubljenu košarkašku strast pronašao u Beogradu

Košarkaški povratak Adama Morisona , 2006. najboljeg koledž igrača i trećeg „pika” na draftu iste godine, izazvalo je pažnju i u njegovoj domovini. Tiražni i uticajni magazin „Sports ilustrejtid” u najnovijem broju donosi priču o momku koji je imao blistavu NCAA karijeru, u NBA ušao na velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vrata, ali su ga brojne nedaće skrenule s puta i ugasile strast prema košarci. Autor teksta Sem Amik stupio je u kontakt s najboljim strelcem Crvene zvezde putem video poziva. „Bolje kasno nego nikad”, počinje tekst, uz objašnjenje kroz kakve je peripetije prošao dok nije zakazao intervju, zbog osam sati vremenske razlike i obaveza Morisona.

Amik je ukratko opisao Adamovo košarkaško putešestvije od Univerziteta Gonzaga, preko NBA, do Beograda, gde mu se vratila izgubljena strast za igrom i želja da radi ono što najbolje ume, rešeta mrežice. Ipak, iako je sa 17,1 poenom u proseku u ABA ligi među najboljim strelcima, autor teksta ističe da će Morison teško ponovo dobiti drugu šansu u NBA. Ipak, svi koji poznaju ovog momka koji se od 13 godine bori sa dijabetisom trebalo bi da budu srećni da se vratio košarci.

Ono što se 6. oktobra dogodilo u „Pioniru”, kada je Morison debitovao pred domaćim navijačima, predstavljeno je na poseban način. Njegovo stanje opisano je kao neka vrsta „egzorcizma”, izlaska iz duše prethodnih patnji, izgubljenih sezona zbog povrede, neslaganja s trenerom Lerijem Braunom, sedenja na klupi Lejkersa, koje ni dva šampionska prstena nisu mogla da ublaže. To osećanje prenelo se na tribine, navijači su se poistovetili s tom energijom i prigrlili je – ocenio je autor teksta, uz opasku da je dolazak u Srbiju i Crvenu zvezdu bio Morisonov pravi košarkaški izbor, uz godišnju platu od oko 350.000 dolara.

M. S.

objavljeno: 25.11.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.