Zvezda prokockala pobedu! Fatalnih 27 u poslednjoj četvrtini

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda prokockala pobedu! Fatalnih 27 u poslednjoj četvrtini

Crveno-beli vodili tokom najvećeg toka meča i imali šut za produžetak, ali je Gudurić izblokiran, možda i uz faul, ali se sudije nisu oglasile – 70:73

Drama u beogradskom hramu košarke između Crvene zvezde i Darušafake pripala je turskom klubu, koji je u ključnim završnim trenucima utakmice na individualni kvalitet Vila Klejburna i Dairisa Bertansa stigao do velikog preokreta, pa je sezonu u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evroligi otpočeo trijumfom na pakleno vrućem gostovanju – 70:73 (24:17, 20:13, 8:16, 18:27). 

Crvenu zvezdu je tokom najvećeg toka utakmice nosio izuzetno raspoloženi Ognjen Kuzmić, dok su u završnici utakmice „mač odluke“ u svoje ruke uzeli Marko Gudurić i Luka Mitrović, ali nisu uspeli da odgovore na nalet skupocenog turskog kluba. Crveno-beli su vodili tokom najvećeg toka meča i imali su šut za produžetak, ali je Gudurić izblokiran, možda i uz faul, ali se sudije nisu oglasile.

Zahvaljujući frenetičnoj borbi, organizovanoj odbrani i nekoliko skokova u napadu, Crvena zvezda je već u petom minutu vodila sa 15:6. U tim trenucima dominirali su Ognjen Kuzmić  i Luka Mitović, kojima se u ubrzo priključio i Čarls Dženkins, pa je razlika išla i na - plus 11 (22:11). Ipak, gosti su do kraja prvog perioda uspeli da uhvate priključak, u čemu im je pomogla i druga petorka crveno-belih, koja se nije najbolje snašla u tim trenucima.

Iako je u jednom trenutku tokom druge četvrtine izgldalo da će Darušafaka, nošena Vilom Klejburnom i Lukom Harangodijem uspeti da sustigne prednost domaćih, to se nije dogodilo. Ozbiljan nalet Blatovog tima, pri rezultatu 28:15 u 14. minutu, svojom prepoznatljivom trojkom odbio je Marko Gudurić, nakon čega su stvari u svoje ruke preuzeli Nemanja Dangubić i Stefan Jović. Dvoranu do usijanja dovelo je efektno zakucavanje Ognjena Kuzmića - 32 sekunde pre kraja prvog poluvremena. Bivši centar Panatinaikosa je prvo poluvreme (44:30) završio sa sjajnim učinkom od 10 poena, pet skokova (tri u napadu) i dve asistencije.

Domaćinu je tokom treće četvrtine bilo najvažnije da sačuva osetnu prednost. Igralo se daleko čvršće, ali i nervoznije, pa je na polovini perioda postignuto svega 11 poena, od čega su sedam gostujući sastav, koji je na kraju ipak ponovo uspeo da se vrati u igru (52:46). Crveno-beli su i u tom periodu igrali na leđima fantastičnog Ognjena Kuzmića, koji je po izlasku iz igre u 30. minutu dobio ovacije Zvezdine publike. Radonjićev tim je u tom periodu postigao svega osam poena, a strelci su bili samo Kuzmić i Mitrović, što znači da je spoljna linija ozbiljno zatajila tih 10 minuta.

Ozbiljni problemi su nastali na startu četvrte četvrtine, jer je Darušafaka trojkom uz faul Dairisa Bertansa u 33. minutu stigla na minus od svega dva poena 56:54. Ipak, „ tešku artiljeriju“ je u tom trenutku na parket dvorane Aleksandar Nikolić izvadio Marko Gudurić i sa dve vezane tojke sačuvao prednost srpskom šampionu. Bilo je evidetno da će odlučivati jedna ili dve lopte u završnici meča. Kako se približavao kraj utakmice gosti su delovali sve sigurni, a domaćinu su nedostajali poeni koji bi odlučili pitanje pobednika. Tako je Darušafaka od rezultata 68:63 za minut stigla do vođstva 68:69, a u poslednjih 12 sekundi Crvena zvezda je bila prinuđena da juri zaostatak od tri poena (68:71) i nije uspela da da ga sustigne.

CRVENA ZVEZDA - DARUŠAFAKA 70:73

/24:17, 20:13, 8:16, 18:27/

Dvorana: Aleksandar Nikolić.

Gledalaca: 5.823.

Sudije: Perez (Španija), Koromilas (Grčka), Lauranivičijus (Litvanija)

CRVENA ZVEZDA: Rebić 2, Dangubić 7, Mitrović 12 (4 iz.l.), Lazić -, Simanić, Dobrić, Simonović -, Dženkins 8, Gudurić 13 (3/8 za tri, 4 iz.l), Jović 8 (7 as), Kuzmić 16 (8/9 za dva, 9 sk, 3 bl), Bjelica 4.

DARUŠAFAKA: Vilbekin 2 (0/4 za tri), Arslan, Batuk 4, Vonamejker 11 (1/5 za tri), Klejburn 19, Moerman 10 (5/6 za dva, 11 sk), Aldemir -, Savaš, Anderson 5, Sloter 2, Bertans 13, Harangodi 7.

PIŠE: Nenad Jovanović

(foto: starsport)
Pogledaj vesti o: Košarka,   Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Zvezda ispustila pobedu, Darušafaka slavila u penal završnici (FOTO, VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Okt.2016

Ekipa Crvene zvezde porazom je neizvesnoj utakmici otvorila učešće u novoj sezoni Evrolige. U Beogradu je gostovala Darušafaka koja je slavila sa 70:73 (24:17, 20:13, 8:16, 18:27).. . Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Kuzmić sa 16, Mitrović sa 12 i Gudurić sa 13.. S druge strane Klajburn...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.