Zvezda poziva na regularnost, šta se dešava sa neodigranom utakmicom?!

Izvor: Sportske.net, 31.Jan.2020, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda poziva na regularnost, šta se dešava sa neodigranom utakmicom?!

Košarkaški klub Crvena zvezda podsetio je danas da je prošlo mesec dana od neodigrane utakmice 13. kola ABA lige u Podgorici i upitao Predsedništvo regionalnog takmičenja kada će biti doneta konačna odluka.

Zvezda je u saopštenju istakla i da se time što još nije doneta konačna odluka "ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige".

Klub sa Malog Kalemegdana je naveo da je ABA liga u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << medjuvremenu kompromitovana brojnim dogadjajima na koje Zvezda nije mogla da utiče.

"O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim 'aranžmanima' sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi", navela je Zvezda.

Klub je podsetio da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića i odluke žalbenog veća i preinačenja uslovne kazne.

Zvezda je podsetila i da je Žalbeno veće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmerilo konačnu odluku ka Predsedništvu ABA lige.

"Zato postavljamo pitanje - kada će biti doneta konačna odluka jedinog merodavnog tela Predsedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtev od 27. decembra o odlaganju utakmice", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je, navodi se, "ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti".

"Nije tajna da je naša odluka da ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procenu da je boravak Zvezde sve samo ne bezbedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u prethodnih mesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna", navodi se.

Zvezda je navela i da je tada klubu bezbednost garantovao direktor policije Veselin Veljović čiji su saradnici Zoran Lazović i Duško Golubović, kako se dodaje, "isti oni koji su predvodili napad na delegaciju Zvezde aprila 2019. godine".

"O kakvom licemerju se radi, govori i razgovor koji su juče objavili crnogorski mediji, u kome su glavni akteri upravo Golubović i Lazović. Tema razgovora je ista ona ona zbog koje Zvezda nije otputovala u Podgoricu. Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takodje se može čuti i da je direktor Veljović koji je Zvezdi garantovao bezbednost u Crnoj Gori, novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku", navela je Zvezda.

Zvezda je na kraju pozvala Predsedništvo lige da se najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13. kola ABA lige, odnosno da odredi novi termin odigravanja tog meča.

"Kako bi se celo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele i plasmana u ABA ligi. Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige - koja je podsećamo, liga svih klubova", zaključila je Zvezda.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.