Zvezda Reala Džejsi Kerol pristao da igra za Crnu Goru

Izvor: Blic, 25.Apr.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda Reala Džejsi Kerol pristao da igra za Crnu Goru

Džejsi Kerol, sjajan šuter madridskog Reala, prihvatio je poziv selektora Luke Pavićevića da igra za košarkašku reprezentaciju Crne Gore.

Kako prenose "Vijesti", dogovor je u načelu postignut, a ostalo je još samo da se usaglase poslednji detalji.

Isti izvor navodi da će Kerol u crnogorskoj reprezentaciji najverovatnije zameniti Omara Kuka, jer prema pravilima u igri može da bude samo jedan naturalizovani košarkaš.

Kerol i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evroligi i u španskom prvenstvu ima prosek od 11,7 koševa po meču, a prilično je precizan sa distance. Treći je trojkaš Evrolige sa 37 datih trojki iz 72 pokušaja, a u finalu Kupa Kralja je Barseloni ubacio 22 poena za manje od 19 minuta na parketu.

Nakon završetka koledž karijere, a igrao je za državni univerzitet Jute, stigao je u evropsku košarku gde je posle nastupa za Teramo i Gran Kanariju potpisao za madridski Real.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.