Zvanično - Startuje Druga ABA liga, ali i regionalni Superkup!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično - Startuje Druga ABA liga, ali i regionalni Superkup!

Skupština košarkaške Jadranske lige odlučila je danas da od predstojeće sezone 2017-2018 pokrene Drugu ABA ligu, uz učešće 12 ekipa.

Skupština ABA lige održana je danas u Beogradu, a na njoj je doneto niz važnih odluka koje će imati snažan uticaj na košarku u regionu, navodi se u saopštenju na sajtu takmičenja.

"Uzimajući u obzir interes klubova i potrebu za daljim razvojem košarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u regionu, Skupština ABA lige odlučila je da od sezone 2017-2018 pokrene Drugu ligu, u kojoj će učestvovati 12 klubova. Na osnovu rezultata u domaćim šampionatima i poslatih prijava, u Drugoj ligi igraće Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dinamik, Borac iz Čačka, Teodo, Lovćen i Ohrid. Dva preostala učesnika biće odredjeni posle kvalifikacionih turnira", piše u saopštenju.

Prvi kvalifikacioni turnir biće organizovan samo za klubove iz Bosne i Hercegovine, a učestvovaće Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg i Sloboda iz Tuzle. Pobednik tog turnira plasiraće se na drugi kvalifikacioni turnir, na kome će igrati sa Primorskom, Vršcem i Sutjeskom, od 27. do 29. septembra u Laktašima.

Na turniru će igrati svako sa svakim, a najbolje dve ekipe plasiraće se u Drugu ABA ligu.

Zbog pokretanja Druge lige, Skupština je donela odluku o promeni propozicija takmičenja, pa će se pobednik Druge lige plasirati u Prvu ligu, u sezoni 2018-2019.

Takodje, maksimalan broj klubova iz jedne zemlje u Prvoj ligi biće ograničen na pet.

Skupština je odlučila i da organizuje turnire juniorskih ekipa, kao i Superkup, koji će se od 20. do 23. septembra održati u Baru.

Na Superkupu će učestvovati Cedevita, Partizan, Budućnost, Igokea, Mega Bemaks, Cibona, Mornar i FMP, dok je Crvena zvezda otkazala, pošto će u isto vreme učestvovati na turniru Evrolige.

U saopštenju se navodi da će Jadranska liga, u skladu sa uspešnim poslovanjem, platiti svim klubovima troškove prevoza za sezonu 2017-2018. Takodje, liga će svakom klubu koji je prošle sezone učestvovao u takmičenju, uplatiti po 12.000 evra za troškove prevoza iz te sezone. Ako klubovi imaju neke neplaćene kazne, dugovanja će im biti odbijena od te sume.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.