Zukorlić: Ugrožen život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Ugrožen život

SARAJEVO -

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić priznao je da nije gledao košarkašku utakmicu Srbija-Turska na Svetskom prvenstvu u Istambulu i da je namerno rekao da je navijao za tursku reprezentaciju jer ne želi da podleže "permanentnom pritisku dresiranja" Bošnjaka u Srbiji.

"Ako hoćete najiskrenije, nisam gledao utakmicu, ali, prosto, nisam hteo da podlegnem tom permanentnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritisku za dresiranjem Bošnjaka u Srbiji da mi treba da najviše volimo Beograd", rekao je muftija, učestvujući u emisiji "Crta" na prvom programu BiH TV.

Zukorlić je rekao da se od Bošnjaka u Srbiji očekuje da stalno govore kako najviše vole Beograd, pa i "posle 11 genocida mi treba da kažemo da ih volimo".

"I onda sam na pitanje za koga ste navijali, namerno odgovorio - za Tursku", rekao je muftija.

Zukorlić je rekao da je njegov život "jako ugrožen", s obzirom na više pokušaja likvidacije i da se on zato vozi u koloni od više automobila, što je specifična procena njegovog obezbeđenja.

Prema toj bezbednosnoj proceni, on se, kaže, vozi u drugom vozilu i tokom vožnje, na njihov signal, često menja automobile.

On tvrdi da ti automobili nisu ni njegovo, ni vlasništvo Islamske zajednice na čijem je čelu, već da su oni vlasništvo njegovih prijatelja koji su istovremeno njihovi donatori i sponzori.

Upitan šta poseduje u svom vlasništvu, Zukorlić je odgovorio "rešeno stambeno pitanje".

Govoreći o autonomiji Sandžaka, muftija je kazao da se tu ne radi ni o kakvoj novini i da je sama reč autonomija "namerno satanizovana sa pozicije Beograda" i obavezno je prati objašnjenje o prekrajanju granica.

Kada je o autonomiji Sandžaka reč, Zukorlić je rekao da ima punu podršku reis ul uleme Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića.

"Ponosim se podrškom reis ul uleme Cerića u svemu bilo da je ona glasna ili prećutna", kazao je Zukorlić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.