Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 17:55

Žižić ide u Real Madrid

Zanimljiv košarkaški transfer…

Dugo se nagađalo, a sada je stigla i potvrda od Čeme de Lukasa. Jedan od najuglednijih španskih košarkaških novinara prenosi da su se Ante Žižić i Real Madrid dogovorili. Te da je u pitanju jednogodišnja saradnja koja će biti aktivna sledeće sezone.

Time se završava trogodišnja avantura Anta Žižića u NBA ligi. Ima 23 godine, a hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << centar je već prošao put od ABA lige, preko Evrolige pa sve do tri godine u NBA ligi. Ovog centra su na draftu izabrali Boston Seltiksi, a na leto 2017. godine je potpisao trogodišnji ugovor sa Bostonom.

Bila je to sjajna vest za njega i činilo se da bi to mogla da bude dugoročna saradnja, ali tada im se pružila prilika da dovedu Kajrija Irvinga, pa je žrtva svega bio Žižić koji je preselio u Klivlend. Iako je u prvoj sezoni imao čast da igra sa Lebronom Džejmsom, čak su i sjajno sarađivali na terenu, bivši centar Splita, Cibone i Darušafake nije uspeo da se za tri godine izbori za nešto više od statusa rezreve, posebno u prvoj sezoni.

 Druga mu je bila najbolja, igrao je gotovo 19 minuta u proseku, a beležio je 7,8 poena i 5,4 skoka. Ove sezone je imao velikih problema s povredama, tako da je pao na 10 minuta u proseku i imao 4,4 poena i tri skoka.

Ako se ovo obistini, gledaćemo Žižića sledeće sezone ni manje ni više nego u Evroligi, što će biti zanimljivo. Očigledno je da je Kraljevski klub posle neuspeha u ACB ligi rešio da se pojača ovog leta.

Pored Reala za njega je interesovanje pokazao i Makabi iz Tel Aviva.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.