Ženski košarkaški turnir budućih šampionki

Izvor: JUGpress.com, 15.Maj.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski košarkaški turnir budućih šampionki

LESKOVAC

U sklopu Aktavis košarkaške lige odigran je turnir mladih košarkašica rođenih 2003.

Pored domaće ekipe Aktavis akademije učestvovale su i ekipe Studenta iz Niša, Radnika iz Surdulice, Plej 017 iz Bujanovca, Dabo iz Grdelice i Balkana iz bugarskog Botevgrada.

Direktor KK Aktavis akademije Vladan Stojiljković kaže za JUGpress da je cilj ispunjen u potpunosti.

„Takmičarski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rezultat je bio potpuno u drugom planu. Deca su se nekoliko dana družila, stekla nova prijateljstva, razmenila iskustva. Druženja nije bilo samo na košarkaškom terenu, tu je bilo evidentno da svako želi da pobedi i pokaže da uloženi trud u treninge nije uzaludan. Ovakav vid saradnje klubova svakako nastavljamo, jer se pokazuje kao vrlo dobar način rada, posebno između našeg i bugarskog kluba. Deca su generacijski bliska, na ovaj način zaista dobijaju još veću volju da se bave sportom, da se usmeravaju na zdrave vidove života, što je, uostalom, naš prioritetni cilj.“

Betina Dončeva, kapiten KK Balkan iz Botevgrada za JUGpress reč sumira utiske.

„Prvi put sam u Leskovcu. Prezadovljna sam onim što mi se dogodilo. Svi su bili ljubazni, predusretljivi, stekla sam mnogo novih prijatelja. Šetali smo gradom, išli u provod… Jedva čekam novi turnir i novo druženje, svejedno je da li će to biti u Botevgradu ili Leskovcu. Utakmice su mi bile malo naporne, protivnice su bile jače, tehnički kvalitetnije, ali to je samo razlog da više treniramo i na sledećim susretima pokažemo svoj kvalitet.“

Gošće iz Bugarske su bile smeštene kod svojih leskovačkih rivalki. Na pitanje kako su se sporazumevale, uglas odgovaraju:

„Malo srpski, malo bugarski, malo engleski, malo rukama, malo nogama…“
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.