Željko Obradović: Ne, nikako! To sam prvo rekao igračima...

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 23:45

Željko Obradović: Ne, nikako! To sam prvo rekao igračima...

Trener Partizana Željko Obradović izneo je prve utiske posle pobede u Madridu protiv Reala, u prvom meču Top 8 faze Evrolige.

Crno-beli su slavili rezultatom 89:87, trojkom Kevina Pantera na 0,4 sekunde do kraja meča.

"Sreća je bila na našoj strani. Poverili smo mu taj napad i to je bilo to. Kevin ima svoj šut i koristimo njegov kvalitet u tim situacijama. Teška utakmica je bila, postojala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je mogućnost da i Real Madrid pobedi. Jeste, sada je 1:0 za nas, ali to je i dalje samo 1:0. Ipak igramo protiv Reala", rekao je Obradović za Evroliginu televiziju.

Poznat je kao majstor za završnice, ali ovog puta je pohvale dao igračima.

"Igrači su odlučili utakmicu", jasan je bio Željko Obradović.

Potom je govorio i pred srpskim medijima.

"Lepota košarke! Imali su koš i faul za njih, a onda smo dali loptu Kevinu i on je odlučio utakmicu. Imali smo plan za utakicu, ali je Smajlagić dobio rane faulove. Real je ozbiljna ekipa, imali smo u prvom poluvremenu problema u igri jedan na jedan na niskom postu. Primili smo dosta poena tako, kao i iz ofanzivnoh skokova. Na kraju smo pobedili šutom za tri poena, iako su imali devet poseda više od nas. Možemo i moramo bolje. Ima tu nekih stvari koje moraju da se analiziraju. Hvala ljudima, i Španci su konstatovali da su se naši navijači čuli", rekao je Obradović.

Da li Partizan sada može da se opusti, jer zna da ima sigurne dve utakmice u Areni?

"Ne, nikako! To je najgore što možemo da uradimo. I prva stvar koju sam rekao igračima u svlačionici", rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obradović: Tražio sam da Panter odluči meč

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2023, 00:30

rener Partizana Željko Obradović rekao je večerašnja utakmica protiv Reala u Madridu bila "lepota košarke" i dodao da je tražio da Kevin Panter rešava poslednji napad u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.