Završene niške Sportske igre mladih, pobednike čeka regionalno takmičenje u Sokobanji

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2021, 21:01

Završene niške "Sportske igre mladih", pobednike čeka regionalno takmičenje u Sokobanji

U odbojci, fudbalu, košarci, "između dve vatre" i drugim sportovima nadmetala su se deca u Nišu, a u okviru Sportskih igara mladih, a koje se u najvećem gradu juga održavaju po treći put. Pobedničke ekipe izborile su plasman najpre na regionalno takmičenje, koje će biti održano 25. juna u Sokobanji, a prvoplasirane kasnije čeka i Međunarodna završnica u Splitu.

Igre u Nišu, koji je i ove godine bio domaćin karavana radosti i prijateljstva, održane su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na terenima Osnovne škole "Duško Radović", a baklju prijateljstva nosile su odbojkašica Katarina Skobelev, reprezentativka pionirske selekcije Srbije i atletičarka Petra Vukić.

U muškom i ženskom fudbalu pobedu je odneo Radnički. Prvoplasiran u odbojci bio je klub Desetka, a u košarci je bio najbolji tim Konstantin, dok je u košarci za devojčice pobedu odneo Dream team. U igri "između dve vatre" najbolji je bio tim iz Kuršumlije - Atomski mravi. Mladi se družili i takmičili; foto: SIM

Tako su se pobednici najpre plasirali na regionalno takmičenje u Sokobanji, a najbolje u tom mestu poslednje nedelje jula čeka i državno takmičenje na Zlatiboru, nakon čega sledi i Međunarodno u Splitu.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima. Ove godine Igre proslavljaju svoj 25. rođendan, osnovane su u Hrvatskoj, u BiH je počela jedanaesta sezona, dok se u Srbiji organizuju osmi put - poručuju organizatori iz Dunav osiguranja.

Inače, od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima.

U tri zemlje program je za decu potpuno besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.