Zadar isplatio šampionski tim i krenuo u izgradnju novog

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 20:02

Zadar isplatio šampionski tim i krenuo u izgradnju novog

Košarkaški klub Zadar saopštio je da više nema dugovanja prema igračima koji su prošle sezone osvojili titulu prvaka Hrvatske.

"Nema više otvorenih stavki prema igračima koji su u sezoni 2022/23. osvojili titulu državnog prvaka i igrali u plej-ofu ABA lige", rekla je v.d. direktorka Vana Dundov, prenela je agencija Hina.

"Nakon podrške koji je klub dobio od Gradskog veća prvi cilj nam je bio da ispunimo zaostale obaveze prema igračima. Isplaćene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su im i premije za osvojeni trofej pa mirno možemo da krenemo u novu sezonu", dodala je ona.

Kako je najavljeno, cilj je da se većina tima zadrži na okupu.

"Verujemo da smo na ovaj način ojačali pregovaračke pozicije s igračima koji su svojim zalaganjem i rezultatima Zadru doneli četvrtu titulu prvaka Hrvatske. Hvala im na strpljenju i poverenju koje su imali kroz celu sezonu", rekla je Dundov.

Košarkaški klub Zadar je već produžio saradnju sa trenerom Danijelom Jusupom i kapitenom Markom Ramljakom za sledeće dve sezone, a u toku su pregovori s nekolicinom igrača na koje se Zadar oslanjao, navela je Hina.

Kako je rekao i sam Ramljak, igrači su u međusobnim razgovorima i dogovorima iskazali želju da nastave svoj košarkaški put u Zadru.

Uz Jusupa i Ramljaka, dvogodišnji ugovor sa Zadrom je potpisao i Patrik Jambrović koji igra na poziciji krilnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.