Za Srbiju je finale normalna stvar, ali priča Nemačke je najbolja na SP

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 09:21

"Za Srbiju je finale normalna stvar, ali priča Nemačke je najbolja na SP"

Luis Skola je sa Argentinom često umeo da zagorča život Srbiji na velikim takmičenjima, a poslednji put u četvrtfinalu Mundobasketa u Kini 2019. godine.

U Manili su "orlovi" otišli dva koraka dalje i u finalu protiv Nemačke u nedelju od 14.40 će želeti prvu svetsku titulu od Indijanapolisa 2002. godine.

“Srbija košarku igra toliko dobro i toliko dugo, da je plasman u finale već normalna stvar. Sada je naravno posebno, zbog samog tima. Nisu isti sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od prošle godine, nemaju nekoliko bitnih igrača, ali su opet tu, na korak do zlata. U Manili im nedostaje najbolji igrač na svetu. Kada vam nedostaje takav igrač, očekujete da će tim biti mnogo lošiji. Ali, opet vidimo Srbiju kako dominira košarkom, navikla nas je na to. Igraju timski, jako modernu košarku, jako zabavnu za oko“, poručio je Skola.

“Drago mi je što se tradicionalna ekipa poput Srbije adaptira na to i što vidimo bolju košarku zbog toga“, rekao je Skola i nastavio:

“Nemačka je juče pobedila SAD sa 113 poena, Litvanija sa 110 poena. To je nešto što nije bilo uobičajeno ranije. Da biste pobedili SAD ranijih godina, morali ste da je isterate iz zone komfora, da usporite igru drastično, da ih učinite da im bude neprijatno. Nemačka je sada izašla na parket i rekla da želi da igra po njihovim pravilima i pobedila je. Sada se košarka igra drugačije, to je košarka kakva treba da bude. Za mene je sve ovo jako zabavno i uživam da gledam takvu košarku“.

Očekivanja od finala?

“Čeka nas dobra utakmica. Nisam očekivao ovakvo finale. Nemačka i Srbija su sjajni timovi, Srbi nemaju nekoliko važnih igrača, ali su u finalu. Nemci imaju zabavne igrače za gledanje. Jako sam uzbuđen i zbog meča za treće mesto, jer sam ih očekivao u finalu. Medalja u sportu je velika stvar i baš me zanima kako će Kanada i SAD da pristupe meču za bronzu. Hteli su zlato, u redu, sada treba ići i po bronzu sa istim žarom“, izjavio je Skola.

Ipak, najveći utisak na Skolu je ostavila selekcija Nemačke, koja još uvek nema nijedan poraz na turniru.

“Priča Nemačke je za mene najbolja. Lepa je i ona koju je ispisao Južni Sudan. Drago mi je da je jedna tako mala i mlada zemlja napravila veliki uspeh. Ipak, Nemačka mi je posebna priča. Nepobedivi su dosad, pobedili Amerikance, igrali vrhunsku košarku, u napadu su neverovatni... Jedinstvena priča. Nemačka igra jako dobro ceo turnir“, poručio je slavni Argentinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.