Za Maljkovića Kukoč ispred svih

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Maljkovića Kukoč ispred svih

Novi selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Božidar Maljković izjavio je da je Toni Kukoč najbolji igrač kojeg je trenirao.

Trofejni srpski stručnjak je bio gost na portalu RTV Slovenije, gde je odgovarao na pitanja, a jedno je bilo ko je najsvestraniji košarkaš kojeg je trenirao do sada.

"Toni Kukoč je najbolji igrač kog sam trenirao. On je pojam svestranosti i celokupnosti igrača. Mogao je da igra na svim pozicijama, od 'jedinice' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do petice'. Uz to je svuda osvajao najvažnije titule", rekao je Maljković.

Na pitanje da li se boji da će veliki broj igrača otkazati igranje za reprezentaciju i tako umanjiti izglede Slovenije za dobar plasman na Evropskom prvenstvu u Litvanije, Maljković je rekao:

"Verujem da će svi pozvani igrači hteti da obuku dres reprezentacije. To je običaj u svim velikim košarkaškim državama. Veliki igrač mora na neki način da vrati dug državi iz koje potiče. To je primer sa svim velikim igračima, Gasolom, Kalderonom, Fernandesom, Novickim. On je poseban primer, s kakvom željom igra i nikad ne zaboravlja svoju reprezentaciju. Tu su još i Kirilenko, a nekada su to bili Sabonis, Dražen Petrović, Vranković, Rađa, Kukoč".

Maljković je istakao i koje reprezentacije smatra za favorite na Šampionatu ’starog kontinenta’.

"Ako se svi odazovu, onda je najveći favorit Španija. Vrlo su moćne i Srbija i Francuska, a opasnost će predstavljati Crna Gora i Hrvatska", rekao je Maljković i dodao zašto među tim reprezentacijama nije Slovenija.

"To je normalno jer do sada još nije osvojena nijedna medalja. Tako je bilo i sa Cibonom dok prvi put nije postala prvak Jugoslavije. Jugoplastiku su tako dugo nazivali ’Drugoplastika’, ali kad smo jednom došli na vrh, bili smo nepobedivi", istakao je Maljković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maljković: Kukoč je bio najbolji!

Izvor: Sportal.rs, 04.Jan.2011

Novi selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Božidar Maljković gostovao je na portalu RTV Slovenije odgovarajući na pitanja čitalaca.

Nastavak na Sportal.rs...

Božo Maljković: Kukoč je najbolji, on je pojam svestranosti

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jan.2011

LJUBLJANA - Trofejni srpski košarkaški stručnjak Božidar Maljković, koji je prošli mjesec imenovan izbornikom slovenske reprezentacije, gostovao je na web-portalu RTV Slovenije i odgovarao na pitanja čitatelja.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.