Vujošević poredi Srbiju sa Frankovom španskom diktaturom

Izvor: Politika, 05.Maj.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević poredi Srbiju sa Frankovom španskom diktaturom

Trener Partizanovih košarkaša kaže da se klub uništava političkom odlukom čoveka koji je ostrašćen i ima lični animozitet. – Danas protiv FMP-a (18 č)

Košarkaškom klubu Partizan je posle izmirivanja obaveze prema Superligi „skinuta” suspenzija, pa će danas (18 č, RTS 2) igrati protiv FMP-a u Železniku, ali je susretu trećeg kola >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bio posvećen manji deo prve klupske konferencije za medije posle kraha u borbi za Evroligu.

Dve sedmice nakon eliminacije od Zvezde u polufinalu ABA lige, trener Duško Vujošević je kao krivca za Partizanovu situaciju označio državu, uporedivši aktuelni trenutak sa nekadašnjom diktaturom u Španiji. U optužbama nije pominjao imena državnih funkcionera. Za razliku od ranijih konferencija, Vujošević već nekoliko meseci nije izgovarao ni ime premijera Aleksandra Vučića. Govorio je o jednom čoveku:

– Apsurdna je politička odluka da se uništava jedna tako značajna i na svetskom nivou poznata institucija u ovoj delatnosti, kao što je Košarkaški klub Partizan. Radi se o političkoj odluci čoveka koji je ostrašćen i ima lični animozitet. Bilo je u istoriji takvih slučajeva sa nekim drugim sportskim kolektivima. Kažu da je u vreme Franka bilo maltene zabranjeno navijati za Barselonu. Svedoci smo gde je Franko i gde je Barselona sad.

Vujošević je izjavio da se uništavanje odvija eliminacijom sponzora.

– Nema lakog rešenja, dok je ovakvo političko raspoloženje. Partizan je ispisao svoju istoriju, proizveo fantastične igrače i rezultate i pod mojom komandom, ima svetlu prošlost, a imaće i takvu budućnost.

Zbog izjave o tome šta na kraju sezone čeka „crno-bele”, Vujošević je „prozvao” i Dragana Todorića. Sportski direktor Partizana je rekao kako je moguće da će na leto Partizan doneti drastične odluke koje će „možda biti bolne, ali u interesu kluba”.

– Todorić je dao nedefinisanu izjavu, ni on ne zna šta bi, da li sebe da menja ili nešto drugo – glasio je komentar šefa struke.

Ipak, o iskušenjima na kojima će se uskoro naći u Partizanu govori to što svi igrači imaju mogućnost da zbog neisplaćenih zarada napuste klub:

– Činjenica je da su svi slobodni i to je deo strategije izvesnog centra moći – kazao je Vujošević.

Osvrnuo se i na izjavu Zvezdinog čelnika Nebojše Čovića da „stavlja tačku na crno-beli svet”:

– Takva izjava ne priliči godinama tog gospodina. On je u godinama u kojima se stavlja tačka na neki životni ciklus.

Strateg Partizana očekuje da navijači budu uz klub više nego ikad:

– Ekipa je potonula posle ispadanja od Zvezde, ali se diže. Vrlo cenim igrače koje imam na raspolaganju, stojim iza svih njihovih grešaka i mana, a pre svega moram da istaknem njihov karakter, čvrstinu i posvećenost klubu.

Partizan će protiv FMP-a igrati bez Aleksandra Pavlovića, koji je na mečevima sa Zvezdom zadobio potres mozga i distorziju skočnog zgloba.

– FMP je nezgodna ekipa, ali smo spremni da odigramo dobro.

Pokušaćemo da odbranimo ono što su neki pre nas osvajali 13 godina. Bez obzira na to što je smanjen značaj domaće titule, ona je velika stvar za nas – rekao je Milenko Tepić, jedan od boljih igrača Partizana u polufinalnoj seriji ABA lige.

G. Kovačević
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Političkom odlukom uništava se Partizan

Izvor: Danas, 06.Maj.2015, 09:23

Beograd - Uoči večerašnjeg meča sa FMP u Železniku (18.00, RTS) u 3. kolu Superlige, Duško Vujošević je iskoristio priliku da podseti javnost na tešku finansijsku situaciju u Partizanu, ponovi da je za to kriva aktuelna politička garnitura na vlasti i da indirektno odgovori Nebojši Čoviću,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.