Vujošević: Nadam se da neće biti incidenata

Izvor: Politika, 07.Maj.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Nadam se da neće biti incidenata

U devetom kolu košarkaške Superlige Partizan MTS dočekuje Crvenu zvezdu Telekom (21 č, RTS). – Trener „crno-belih” poručio da bi policija trebalo da održava red i mir, a ne da ga ruši

Šesti ovosezonski susret košarkaša Partizana MTS i Crvene zvezde Telekom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u devetom kolu Superlige (21 č, RTS), ne dolazi kao produžetak praznične atmosfere iz prethodnih dana, već se iščekuje bezmalo sa zebnjom od novih incidenata.  Pošto su domaćini „crno-beli”, u dvorani „Pionir” će biti samo vlasnici njihovih godišnjih karata.

– Superliga je samo selekcija za ABA ligu, ali ova utakmica ima značajnu specifičnu težinu, nama je važno da pred našom publikom odigramo kvalitetno. – rekao je na klupskoj medijskoj konferenciji Partizanov trener Duško Vujošević. – Voleo bih da prođe bez incidenata. Na početku Superlige mi nismo pristali na inicijativu Zvezde da se za derbije obavlja razmena po 400 karata,  da bi bezbednost bila potpuna i sva odgovornost na jednom klubu. To se pokazalo kao ispravan potez, utakmica koja je bila samo sa navijačima Zvezde, izuzimajući pedesetak naših koji su karte dobili od sponzora, bila je dobro organizovana. Bilo je vređanja, ali bez incidenata. Pozivam da se to ponovi, a bez vređanja. Ali, brinem se da se ne desi kao na prvom derbiju ove sezone, na kojem je Partizan bio domaćin, kada je ušlo oko 500 navijača Zvezde, predvođenih Čovićem i još nekim funkcionerima kluba, koje je uvela policija. Nadam se da to neće da se ponovi, da snage reda i mira ne služe za rušenje reda i mira, da su i političari svesni odgovornosti.

O sportskom aspektu susreta, Vujošević je kazao:

– Od svih mečeva Partizana i Zvezde ove sezone, najznačajniji je već odigran, u finalu ABA lige, a mislim da će se, u plej-ofu, igrati važniji od ovog. Zvezda se ove godine sasvim konsolidovala, sa dobrim budžetom i obavezom da odmah napravi rezultat. To je i uradila, ispunila je i osnovni cilj kluba, plasman u Evroligu. Mi smo išli sa drugim konceptom, da selektiramo i stvaramo mlad tim, ne obećavajući trofeje, ali radeći sa tom ambicijom na svakom treningu. Dosadašnjim rezultatima napravili smo nešto što niko nije očekivao.

Prvi duel „večitih” rivala posle finala ABA lige u Laktašima, u kojem je slavio Partizan, dolazi posle novih trzavica između dva kluba. Vujošević se osvrnuo na Zvezdino saopštenje „Detalj iz svlačionice Partizana”, u kojem je prikazano kako je u petak u prostoriji koju koriste „crno-beli” na vratima bio okačen isečak iz novina sa intervjuom Zvezdinog funkcionera Mirka Pavlovića.

– Mi ponekad zakačimo nešto što smatramo da bi igrači trebalo da pročitaju. Ali, to su stvari koje radimo u svojoj kući, a prikazuje se da tako Partizan pokreće loše odnose. Okreće se priča, da ne bude problem što idu takvi pamfleti po novinama, nego to što je isečen jedan tekst.

Na istupe Zvezdinog predsednika Nebojše Čovića u medijima proteklih dana, Vujošević je imao komentar koji je aludirao na to da je šampionsko prstenje, koje se dodeljuje prvacima ABA lige, kod Partizana:

– Mi smo tih godina, pa znamo stare pesme, ima jedna lepa Miše Kovača, „Na tvojoj ruci prsten, u mome oku suze.”

O finansijama je izjavio:

– Vidim da para za vrhunski sport neće biti jer je prioritet da se hrani sirotinja, a Zvezda redovno plaća igrače i za dogodine planira Miličića i Radmanovića. Ili ima para za sve koji imaju rezultat, ili nema ni za koga. U situaciji u kojoj igrači nisu primili pola plata, a ja sam dobio jednu, ni fantastičan rezultat se ne respektuje, ne ostavljaju nas da radimo na miru.

Posle dve utakmice odsustva zbog povrede u finišu finalne utakmice ABA lige, u tim Partizana vraća se Dragan Milosavljević. Kao u prošlom superligaškom  „večitom” derbiju, glavni sudija biće Dragan Nešković iz Kraljeva, koji je zbog propusta u tom meču bio suspendovan.

G. Kovačević

objavljeno: 08.05.2013
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.