Vrteška

Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrteška

Prema očekivanju, košarkaški klub Crvena zvezda i zvanično je raskinuo saradnju sa trenerom Acom Petrovićem posle slabih rezultata u regionalnoj NLB ligi. Trofejni klub je u utorak protiv podgoričke Budućnosti pretrpeo ukupno osmi poraz u tom takmičenju (88:77) i gotovo je izvesno da je bez šansi za plasman na završni turnir, a verovatno i bez vize za Evrokup naredne sezone.

- Ne osećam se ni najmanje krivim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pogotovo što u NLB ligi nisam dobio ciljeve. Niko osim mene nije hteo da uhvati „vruć krompir“ - branio se Aco Petrović, sada već bivši trener „crveno-belih“.

U pauzi je spas

Opačić je istakao da razume nezadovoljstvo kapitena Tadije Dragićeviće i Marka Kešelja, koji su zbog neisplaćenih zarada podneli zahtev za raskid ugovora arbitražnoj komisiji KSS.

- Razumem igrače, njihovo je pravo da to zahtevaju, ali verujem da ćemo naći najbolje rešenje - naveo je Opačić. On je dodao da je olakšavajuća okolnost što je klub ostao bez trenera pred početak pauze, jer će narednu utakmicu igrati 5. januara protiv Dinama u Evrokupu.

- Sreća što predstoji pauza i što će ekipa manje trpeti zbog promene trenera. Devet dana je premalo, ali može da bude i dovoljno. Pokazali smo da imamo perspektivnu ekipu, već smo se plasirali u drugi krug Evrokupa - zaključio je on.

Ispred rukovodstva kluba, predstavnicima medija obratio se generalni menadžer Milan Opačić, koji tvrdi da je situacija pod kontrolom.

- Sporazumno smo raskinuli ugovor. Žao nam je što smo bili primorani da prekinemo saradnju jer je Petrović dobro radio, ali su sticajem raznih okolnosti izostali rezultati. Nastojaćemo da veoma brzo angažujemo novog trenera - izjavio je Opačić.

Smena trenera je još jedan pokazatelj duboke krize kluba sa Malog Kalemegdana, koji je već dugo uzdrman brojnim problemima. Nezadovoljni su i navijači i igrači, materijalna situacija je nezavidna, a rukovodeća garnitura još nije imenovala predsednika kluba.

Posle odlaska trenera Svetislava Pešića, kompromisno rešenje je nađeno u liku (i delu) Ace Petrovića, koji je košarkaše Crvene zvezde preuzeo na leto, pošto je dve sezone vodio ruski tim Uniks iz Kazanja. Pre toga je radio u Lokomotivi iz Rostova, vršačkom Hemofarmu i FMP-u.

Generalni menadžer Milan Opačić ne krije da su Aleksandar Trifunović, Zoran Sretenović i Saša Obradović najozbiljniji kandidati za naslednika Ace Petrovića na mestu trenera te ekipe.

- Razgovaramo s nekoliko kandidata koji su dobri stručnjaci i veliki zvezdaši. Trifunović, Obradović i Sretenović su najozbiljniji kandidati, dok bi Igora Kokoškova koji se nalazi u stručnom štabu NBA ligaša Finiksa pokušali da dovedemo u klub, ali ne na mesto trenera. Konačnu odluku doneće Upravni odbor i nadam se da će se taj sastanak biti održan do kraja nedelje - ispričao je Opačić.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.