Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2020, 18:22

Vatutin: Budžet CSKA će biti znatno manji

Predsednik Armejaca govorio o trenutnoj finanijskom situaciji aktuelnog prvaka Evrope

Ekonomska kriza pogodila je i košarkaški svet, u to nema sumnje. Evropski klubovi su zbog loše finansijske situacije obustavili bilo kakve aktivnosti po pitanju dovođenja igrača te produžetka saradnje sa svojim košarkašima, jer će tako nešto morati da sačeka na neke bolje dane.

Da klubovi finansijski stoje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << loše potvrdio je i predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Jedan od glavnih problema u ovom trenutku je gubitak prihoda. Jasno je da mi ne prodajemo karte, nema igara, ne kupuju se suveniri, nema emitovanja. U ovom trenutku nijedan tim ne ostvaruje prihode. Već smo se suočili sa činjenicom da brojni sponzori, nažalost, neće moći da nastave saradnju sa CSKA“, rekao je Vatutin u razgovoru za ruski sports.ru.

Iako je prethodnih godina klub iz Moskve bio platežno jedan od najmoćnijih, pitanje je kojom sumom će moći da raspolaže u narednom periodu. Jedino je sigurno da će ona svakako biti manja od uobičajene.

Takođe je jasno da će budžet kluba biti znatno manji. Ne želim da preterujem, jer su svi evropski košarkaški timovi u sličnoj poziciji. Nijedan tim nije produžio ugovore sa igračima, niko nije aktivan na tržištu. Čelnici klubova pokušavaju da utvrde koja će biti gornja granica za buduće ugovore“, dodao je Vatutin.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

CSKA u teškoj situaciji, biće ozbiljan rez!

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2020, 11:06

Osmostruki osvajač Evrope ima velikih problema što je posledica koronavirusa...CSKA iz Moskve je u ozbiljnom problemu, o čemu je govorio i njihov predsednik Andrej Vatutin...On je istakao da svi "boluju" u Evropi što je posledica koronavirusa i lančane reakcije koja je nastala....."U ovom trenutku...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.