U Valjevu predstavljena pojačanja

Izvor: MVP.rs, 26.Avg.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Valjevu predstavljena pojačanja

Stefan Pot i Tomislav Gabrić zvanično su promovisani kao igrači Metalca.

Odavno jedna konferencija za medije u valjevskom Košarkaškom klubu Metalac Farmakom nije privukla toliku pažnju novinara kao što je to bilo u sredu, kada su pred sedmu silu izašli i predstavili se Tomislav Gabrić (20, 204), prvi hrvatski košarkaš koji će zaigrati u jednom srpskom klubu visokog ranga posle više od dve decenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << i Stefan Pot (21, 195).

Blicevi su sevali prema uvek nasmejanom Gabriću, sjajnom mladom momku koji je odmah otvorio dušu rekavši da je u Metalac došao na poziv trenera Vladimira Đokića i da ga je Boško Đukanović, prvi čovek valjevskog kluba, lepo ugostio.

"Sve mi se svidelo, od ekipe do stručnog štaba i bez ikakvog premišljanja odlučio sam da dođem, bez obzira na sve. Došao sam da radim, da napredujem, daću za ovaj klub sve od sebe, kao i za prethodne klubove. Hoću da pomognem ekipi i samom sebi", saopštio je Gabrić.

Na pitanje dopisnika novinara kako su reagovali njegovi prijatelji i poznanici kada su čuli da dolazi u Srbiju, imajući u vidu ukupnu političku situaciju između dve zemlje, odgovorio je da je bilo nekih koji su reagovali burno, dok je reakcija drugih bila mirna.

"Oni koji razumeju košarku i shvataju da je ovo posao, sport ne gledaju na prošlost nego u budućnost. Tako i ja gledam - u budućnost. Kada sam ovde došao i upoznao trenera i ljude oko kluba svidela mi se cela ta priča. Prijatelji su bili malo skeptični, rekli su da će mi biti teško, ovako, onako. Ipak, došao sam, upoznao sam grad, vidim da je ovo jako dobra sredina, dobri su ljudi. Mislim da su na kraju svi srećni što sam došao ovamo, što ću igrati, napredovati, razvijati se", dodao je hrvatski košarkaš.

A, ako bude zvižduka u Zagrebu kada Metalac bude igrao protiv Cibone?

"Neće, neće sigurno", kroz široki osmeh odgovorio je Gabrić.

Naredna sezona će mu biti treća u ABA ligi, a u prethodne dve nije imao značajniju minutažu. Za očekivati je da u Metalcu dobije više prilika da pokaže šta zna.

"Sve zavisi od toga koliko se pokažem na treninzima. Daću sve od sebe da igram i pokažem što više, da klubu dam što više, a trener je taj kojiodlučuje", rekao je talentovani hrvatski košarkaš.

Stefan Pot, drugo veliko pojačanje Metalca, u prethodnoj sezoni igrač Vojvodine i rumunskog Asesofta, istakao je da je o Valjevu i Metalcu čuo sve najbolje i da sve obuduće saigrače manje-više zna. Sa nekima od njih, sa kapitenom Dušanom Kutlešićem, je i igrao u univerzitetskoj reprezentaciji.

"Trenera Đokića znam od ranije, tako da sam bez razmišljanja odlučio da dođem ovde, da se maksimalno trudim, da napredujem. Trener je bio plejmejker i on će moći da mi pomogne da napredujem. Nadam se da će sve biti kako treba", izjavio je Pot, dodavši da će nastup u ABA ligi biti jedan od najvećih izazova u njegovoj karijeri.

"Mislim da ću se ovde najbolje razvijati i da ću imati najviše prostora da napredujem."

Iskustvo sa univerzitetskom reprezentacijom je bilo dragoceno, a sam poziv na pripreme A selekcije mu je mnogo značio, naglasio je Pot.

"Podiglo mi je samopouzdanje na maksimalni nivo. Rad sa Sašom Đorđevićem bio je od velikog značaja za moju karijeru i budućnost. Mislim da je to najbolji trener sa kojim sam do sada radio", istakao je mladi košarkaš.

Pot je gledao prvu pripremnu utakmicu Metalca posle bazičnih priprema koju je valjevski tim, ne baš sjajno, odigrao protiv zemunske Mladosti, novog člana Prve muške lige Srbije.

"Uvek je teško na početku, akcije se još nisu slegle, tim nije kompletiran, ali siguran sam da će vremenom biti sve bolje i bolje. Vidim sebe u ovoj ekipi, nadam se da ću da igram ako se dobro pokažem na treninzima", poručio je Stefan Pot.

Trener valjevskog tima nije krio da je Gabrića zapazio na nedavno održanom Prvenstvu Evrope za igrače do 20 godina u Italiji.

"Često smo gledali hrvatsku reprezentaciju i komentarisali igru Tomislava Gabrića koja nam je zapala za oko. Bio sam oduševljen kada sam saznao da je slobodan i da postoji mogućnost da dođe u Metalac. Mislim da se radi o velikom borcu, perspektivnom igraču sa puno energije. Najlepše je što je nasmejan, hrabar i, uz obećavajući rad, svi u klubu od njega očekujemo mnogo", naveo je Đokić, svestan je da je Gabrićev dolazak izazavao mnoge komentare i u Hrvatskoj i u Srbiji, ali tvrdi da su ovde isključivo sportski motivi u pitanju.

"Radi se o kvalitetnom čoveku, igraču, imamo sve informacije o njemu i ponosni smo na ovu odluku. Ubeđen sam da će on opravdati dolazak u Metalac."

Stefan Pot je davnašnja želja šefa struke Metalca i igrač kojeg je kontaktirao još pre godinu i po dana i želeo da ga dovede u Valjevo, ali je bilo izvesnih problema oko obeštećenja.

"Ostao je u Vojvodini, potom otišao u Rumuniju, što mi je bilo žao jer sam ga želeo u Metalcu. Čekali smo priliku i čim smo čuli da je slobodan kontaktirali smo ga. On je jako perspektivan igrač, prošao je skoro sve reprezentativne selekcije, bio nosilac igre u njima. Pozitivan čovek, veliki borac i odlučili smo se za saradnju", istakao je trener Valjevaca.

(foto: KK Metalac Farmakom / Facebook)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.