U Rusiji se stvara novi supertim, stiže bekovski tandem težak skoro šest miliona!

Izvor: Sportske.net, 15.Maj.2020, 17:06

U Rusiji se stvara novi "supertim", stiže bekovski tandem težak skoro šest miliona!

Ekipa iz Sankt Petersburga očigledno želi da se popne na sam vrh evropske košarke.

Zenit je godinama ulagao u tim, ali nisu uspevali da ostvare zacrtane rezultate, uspeli su minule sezone da se domognu Evrolige, gde ove godine ipak nisu igrali preterano bitnu ulogu.

Ćavi Paskval je preuzeo ekipu sredinom februara, mesec dana kasnije je zbog pandemije koronavirusa prekinuta sezona.

Gaje velike ambicije u klubu, a šuškalo se da bi mogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dovedu i Nika Kalatesa, koji je na izlaznim vratima Panatinaikosa.

Ipak, grčkog reprezentativca želi veliki broj klubova, nedavno se uključio i španski gigant u trku za njegov potpis, više OVDE.

Sada "Eurohoops" prenosi da Zenit želi da angažuje i jednog od najboljih skorera u evropskoj košarci Alekseja Šveda.

Ruski reprezentativac je potpisao poslednji ugovor sa Himkijem još 2017. godine i on ističe ovog leta, a generalni direktor kluba iz Podmoskovlja je potvrdio da sa njim nisu otvoreni pregovori oko nove saradnje.

Kako stoje stvari, Šved će po okončanju sezone postati slobodan agent, jasno je da će veliki broj klubova stati u red za njegov potpis.

Povratak u CSKA je delovao kao logičan izbor, ali je prvi čovek "Armejaca" Andrej Vatutin nedavno izjavio da će zbog prekida sezone budžet kluba iz prestonice biti desetkovan.

To bi Zenit mogao da iskoristi, njih po svemu sudeći kriza nije ozbiljnije pogodila, pa bi osvajača "Alfonso Ford" nagrade iz 2018. godine velikim ugovorom mogli da ubede da potpiše za njih.

Šved je i jedan od najplaćenijih igrača u Evropi, sa oko 3,5 miliona evra po sezoni, dodajmo i da Kalates ima ugovor u Atini težak 2,2 miliona evra po sezoni.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.