Tri dobra igrača skinuta sa spiska Amerikanaca za Mundobasket

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dobra igrača skinuta sa spiska Amerikanaca za Mundobasket

Selektor američke košarkaške reprezentacije Majk Križevski doneo je odluku da smanji broj igrača na pripremama za Svetsko prvenstvo, pa je umesto 20, koliko ih je bilo do kraja prošle nedelje, sada ostalo njih 16.

Najpre se teško povredio Pol Džordž, a onda je "trener K", bar prema pisanju Asošijejted presa, rešio da se odrekne usluga Džona Vola, Bredlija Bila i Pola Mislapa.

Džon Vol je 22-godišnji plejmejker >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vašingtona, koji ga je 2010. odabrao kao prvog pika na draftu i koji je od tada četiri puta učestvovao na Ol-staru, Bil je godinu dana mlađi bek-šuter iz iste ekipe, svojevremeno treći pik sa drafta 2012, koji je prošle sezone trojke šutirao sa 40% uspešnosti, a Milsap je 29-godišnji krilni centar Atlante, koji je prošle sezone ostvario rekord karijere sa 17,9 poena po prvenstvenom meču, odnosno 19,4 u plej-ofu.

Na spisku Amerikanaca preostali su: Kevin Durant (Oklahoma), Derik Rouz (Čikago), Kajri Irving (Klivlend), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Stiven Kari i Klej Tompson (obojica iz Golden Stejta), Džejms Harden (Hjuston), Kajl Korver (Atlanta), Demarkus Kazins (Sakramento), Čandler Parsons (Dalas), Gordon Hejvord (Juta), Demar Derozan (Toronto), Demijal Lilard (Portland), Kenet Farid (Denver), Andre Dramond (Detroit) i Mejson Plamli (Bruklin).

Amerikanci će sa pripremama nastaviti 14. avgusta u Čikagu, a 30. će otpočeti sa nastupima na Mundobasketu u Španiji gde će, u okviru grupe C, redom igrati protiv Finske, Turske, Novog Zelanda, Dominikanske Republike i Ukrajine, a potom se ukrstiti sa grupom D u kojoj su Litvanija, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko i Australija.

Naša reprezentacija, je u grupi A sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom, a četiri najbolja tima iz te grupe ukrstiće se sa najboljom četvorkom iz društva u kome su Filipini, Senegal, Portoriko, Argentina, Grčka i Hrvatska.

Pročitajte još Neverica u taboru Amerikanaca: Pol Džordž slomio nogu, ne ide na Mundobasket! Blicsport saznaje: Nedoviću naprsla kost stopala, ne ide na Mundobasket! Srbija bolja i od Kanade, Bogdanović se raspucao, Teodosić razigravao "orlove" Đorđević o novoj pobedi Srbije, povredi Nedovića i problemima Krstića i Micića

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor Amerikanaca precrtao trojicu za Mundobasket

Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Avg.2014

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nastaviće pripreme za FIBA Svjetski Kup u Španiji bez tandema Vašingtona Džona Vola i Bredlija Bila, kao i krila Atlante Pola Milsapa, koje će selektor Majk Kržievski u utorak zvanično precrtati sa spiska kandidata za Mundobaket, prenose američki...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.