Partizan na potezu

Izvor: Blic, 16.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na potezu

Da neće dozvoliti da se Partizan prošeta do sedme uzastopne titule, Hemofarm je pokazao u drugom meču finala plej-ofa. Vrščani su izjednačili na 1:1 u pobedama, vodili čak sa 62:46, pa su lopticu prebacili u crno-belo dvorište pred večerašnju (18 časova - ulaz besplatan) treću utakmicu.

Bio je to drugi uzastopni poraz za aktuelnog šampiona u „Milenijumu", prvi je bio u finišu Superlige, a trener Duško Vujošević tvrdi da njegovi igrači ovog puta nisu imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovarajući pristup.

- Ne mogu da kažem da li ovaj poraz može nešto da donese, ali sam svakako igračima rekao da sa ovakvim pristupom ne možemo da osvojimo titulu. Hemofarm je bio borbeniji i više je želeo pobedu. U svakom trenutku znali su koga i kako da napadaju, a mi nismo napravili dovoljan pritisak na loptu i dozvolili smo im da šutiraju iz čistih pozicija. U ovakvoj seriji nema vremena ni za radovanje, ni za tugu, danas je već nova prilika za popravljanje utiska - rekao je Vujošević.

Prvi stručnjak Partizana nije propustio priliku da se osvrne na vankošarkaške stvari.

- Suđenje nema velike veze sa rezultatom, ali je arbitar Nešković izmislio dva faula Pekoviću, a ja sam dobio tehničku grešku zbog toga. Kreirana je atmosfera da sudije svoj karakter i hrabrost treba da dokazuju tako što neće da štite Pekovića i što će da sude protiv Partizana. Voleo bih da se četiri

Raspored finalne serije doigravanja

Prvi meč

Beograd:

Partizan - Hemofarm 68:54

Drugi meč

Vršac:

Hemofarm - Partizan 88:84

Treći meč (ponedeljak)

Beograd:

Partizan - Hemofarm (18)

Četvrti meč (sreda)

Vršac:

Hemofarm - Partizan

* Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a termin eventualno petog meča je 20. jun

faula iz prve utakmice koja su suđena Pekoviću i ova dva iz druge utakmice analiziraju na TV-u. Ako ja manipulišem ili radim nešto nekorektno, spreman sam da snosim posledice, ali ako nije tako, da vidimo o čemu se radi. Siguran sam da će publika napuniti „Pionir", da će ta energija da se prenese na tim i da ćemo igrati sa entuzijazmom i intenzitetom kakvim smo igrali u Evroligi - dodao je Vujošević.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić istakao je da je beogradska ekipa i dalje izraziti favorit u borbi za prvaka.

- Odigrali smo izuzetno hrabro. Sada je teret prebačen na Partizan, ali bez obzira na to, i dalje smatram da su crno-beli veliki favoriti za osvajanje titule. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da će se od eventualne tri utakmice do kraja, dve igrati u Beogradu. Međutim, imamo snage i karaktera da budemo ravnopravni sa Partizanom. Naredne utakmice neće biti lepe, ali će svakako biti borbene i uzbudljive - naglasio je Vukoičić.

Joksimović i Marković u Skavoliniju

Pored Rola Maršala koji protiv Partizana igra poslednje utakmice u dresu Hemofarma, jer prelazi u Kijev kod našeg trenera Saše Obradovića, na putu odlaska je i Nebojša Joksimović. Slovenački reprezentativac na meti je Skavolinija, a prema pisanju italijanske štampe, Joksimović bi u Pezaro mogao da stigne zajedno sa Stivenom Markovićem, koji je zatražio raskid ugovora sa Crvenom zvezdom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan-Hemofarm - treća runda

Izvor: B92, 16.Jun.2008

..U ponedeljak od 18 časova u beogradskoj dvorani Pionir igra se treća utakmica finalne serije plejofa Svislajon košarkaške superlige Srbije u kojoj se sastaju Partizan Igokea i Hemofarm Štada. Trenutni skor u seriji je 1:1, a titulu šampiona i plasman u Evroligu ostvariće ekipa koja prva stigne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.