Treća četvrtina: Srbija - Hrvatska 53:60

Izvor: Blic, 09.Avg.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća četvrtina: Srbija - Hrvatska 53:60

Košarkaške reprezentacije Srbije i Hrvatske igraju finalni meč na Adeko Kup EX-YU turniru u Ljubljani. Hrvatska posle prvog poluvremena vodi sa 60:53 (21:18,18:20, 21:15).

Srbija je meč započela u sastavu Teodosić, Tepić, Tripković, Krstić i Mačvan, a Hrvatska - Popović, Tomas, Simon, Markota i Barać.

Hrvatska je bolje ušla u meč neutralisavši prilaze svom košu a Srbija je u četvrtom minutu trojkom Tripkovića smanjila na 7:5.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << asistencijama Teodosića i Tepića, kao i poenima Mačvana pod košem i sa linije penala, Srbija pred kraj četvrtine preuzima vođstvo, ali kratkotrajno, pošto Hrvatska pravi neočekivanu seriju 10-0 i dolazi do 21:18.

U drugoj četvrtini viđena je tvrda utakmica a nijedna od ekipa nije uspela da se "odlepi".

Na obe strane forsirao se šut za tri poena (Srbija 1/7, Hrvatska 2/9), pa su tako izostale lepe realizacije u polju.

Podbacili su Teodosić i Tepić, naročito košarkaš CSKA sa 0/1 šutem za dva, 0/4 za tri poena.

Od srpskih igrača, Krstić je zabeležio devet, Savanović osam a Marković pet poena.

Treća četvrtina nije donela preokret u igri izabranika Dušana Ivkovića. Slaba efikasnost u napadu, nedostatak koncentracije u odbrani prouzrokovali su vođstvo Hrvatske od 46:38.

Prvi poeni usledili su tek u četvrtom minutu, a onda se budi Duško Savanović koji uz nekoliko poena i jednim zakucavanjem, dovodi Srbiju do 46:46!

Nažalost, Tomas, Drejper i Markota isuviše su bili raspoloženi u napadu, pa je Hrvatska na minut i po pre kraja deonice imala 55:51.

Prednost su povećali do kraja na 60:53.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.