Toplički košarkaški derbi pripao Prokupčanima

Izvor: JužneVesti.com, 28.Mar.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplički košarkaški derbi pripao Prokupčanima

Košarkaši Prokuplja savladali su u okviru 22. kola Prve regionalne lige – Istok na domaćem terenu ekipu Kuršumlije rezultatom 80:73.

Utakmica je odigrana pred nekoliko stotina navijača koji su mogli da uživaju u zanimljivom i nizvesnom meču dve po kvalitetu približno izjednačene ekipe. Ipak, veća borba i želja domaćih igrača, odlučila je pobednika ovog sureta.

Igrač utakmice bio je Uroš Milenković koji je u jednoj od svojih najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << partija u prvenstvu postigao 26 poena, od toga 6 trojki, a zaslužni za uspeh domaće ekipe bili su i Aleksa Šubarić sa 18, Saša Mihajlović sa 15, kao i mladi Matija Lazović sa 13 poena.

Kod gostiju, očekivano, najefikasniji igrač bio je nekadašnji plejmeker Prokuplja Nikola Terzić sa 21 postignutim poenom.

Od prvog minuta smo nametnuli svoju igru, iako smo bili u problemu jer je naš kapiten Vladimir Bjeletić vrlo brzo ušao u problem sa ličnim greškama, pa je već na početku 3. četvrtine zaradio isključenje. Ipak, mlada ekipa Prokuplja je pružila svoj maksimum na ovom susretu i smatram da smo zasluženo pobedili – rekao je sportski direktor Prokuplja Čedomir Vuković.

On ističe da je do kraja prvenstva ostalo još 4 kola i da je cilj kluba da ostane u prve 4 ekipe na kraju šampionata.

Prokupčani narednog vikenda putuju u Aleksinac gde ih čeka ekipa Jastrepca.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.