To je to – košarka se vraća kući

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 08:30

"To je to – košarka se vraća kući"

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Stefanović istakao je da plasmanom u finale EP ispunjen cilj.

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva u Nišu pobedila Nemačku 65:54 pobedi i boriće se zlatnu medalju sa aktuelnim šampionom Španijom.

"To je to. Svi u Čair, košarka se vraća kući. Bilo je ljudi, ali u nedelju svi u Čair", rekao je Stefanović.

Kapiten reprezentacije Nikola Topić bio je ponosan na svoj tim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"To je bio cilj na početku. Naporno smo radili mesec i po dana za ovo. Mislim da smo zaslužili. Česititao bih momcima na odličnom turniru. Mislim da možemo da budemo zadovoljni, ali posao nije završen. Imamo još jednu utakmicu, da probamo da uzmemo zlato. Pripremićemo se za tu utakmicu", rekao je Topić.

plejmejker Srbije Andrej Mušicki čestitao je timu na plasmanu u finale.

"Igramo finale. Odigrali smo stvarno sjajnu utakmicu, sjajana odbrana koja nas je krasila čitav turnir, danas se pokazalo da je veliki i bitan faktor ako želiš da igraš bitne turnire. Što se toga tiče, stvarno, svaka nam čast. Nemamo puno vremena za odmor, spremićemo se za Španiju idemo da igramo i da dobijemo to finale", poručio je Mušicki.

Finale se igra u nedelju od 20.30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.