Teška grupa nas inspiriše

Izvor: B92, 16.Mar.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Teška grupa nas inspiriše"

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković smatra da je nacionalna selekcija dobila veoma tešku grupu za SP u Turskoj.

Šampionat se održava od 27. septembra do 5. oktobra, a reprezentacija Srbije će se takmičiti u grupi D sa selekcijama Sjedinjenih država, Kine i Angole.

"Zaista mislim da grupa nije mogla da bude jača. Biće teško ponoviti uspeh iz Francuske, ali ćemo dati sve od sebe. Ovo je velika prilika za dokazivanje koje može samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da inspiriše svakog sportistu", navela je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su prošle godine oduševile sve na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, na kom su zauzele četvrto mesto. Selektorka je dodala da je dobro upoznata sa budućim protivnicama na Svetskom prvenstvu.

Amerikanke su stalno u vrhu i suvišno je govoriti o kvalitetu koji poseduje njihov nacionalni tim. Kina je u velikoj ekspanziji kada je ženska košarka u pitanju. Selektor španske reprezentacije Lukas Mondelo radi u ekipi Šanksi i mnoge evropske košarkašice se odlučuju za odlazak u Kinu, pošto su zarade desetostruko veće nego na Starom kontinentu. Angola je šampion Afrike i simbol košarke na tom kontinentu. Radeći u Francuskoj imam bliži pristup igračicama Angole i njihovom kvalitetu. Nisu autsajderke i volela bih da se ovoga puta izbegne priča o unapred upisanoj pobedi, baš kao što je bio slučaj pred Evropsko prvenstvo i selekcijom Velike Britanije. Imamo dosta vremena da se pripremimo, prvenstvo je tek u septembru, daćemo sve od sebe da napravimo novo iznenađenje, ali ne možemo ništa više od toga da obećamo. Naš nastup i rezultati na šampionatu u Turskoj će najviše zavisiti od stanja našeg tima i priprema, gde ne želim odlične, već samo dobre uslove za rad, baš kakve smo imali u ove dve godine“, istakla je Maljkovićeva.

Žreb za Svetsko prvenstvo održan je u Istanbulu, a Maljkovićeva nije mogla da mu prisustvuje zbog obaveza u francuskom šampionatu, njen Lion je juče ostvario ubedljivu pobedu nad Tarbom sa 80:61.

Do 13. trijumfa ove sezone ekipu je predvodila Misti Bas sa 18 poena i sedam skokova. Milica Dabović upisala je devet poena u tom trijumfu, dok je Marina Marković dodala šest poena. Lion je trenutno na petom mestu tabele sa 13 pobeda i sedam poraza, dok prvoplasirani Burž ima skor 19/1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Teška grupa nas inspiriše"

Izvor: B92, 16.Mar.2014

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković smatra da je nacionalna selekcija dobila veoma tešku grupu za SP u Turskoj...Šampionat se održava od 27. septembra do 5. oktobra, a reprezentacija Srbije će se takmičiti u grupi D sa selekcijama Sjedinjenih država, Kine i Angole..."Zaista...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.