Tanjević u Kući slavnih FIBA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjević u Kući slavnih FIBA

Pozati košarkaški trener Bogdan Tanjević  primljen je u Kuću slavnih FIBA, generacija 2019, saopštio je Košarkaški savez BiH.

Tanjević će u Bosni i Hercegovini ostati upamćen kao tvorac generacije KK Bosna koja se popela na krov Evrope 1979. godine, osvojivši titulu prvaka starog kontinenta pobedom protiv Emersona u finalnoj utakmici odigranoj u Grenoblu.

U trenerskoj karijeri Tanjević je osvojio ukupno 14 trofeja, a ističe se i zlato osvojeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s reprezentacijom Italije na Evropskom prvenstvu 1999. godine, prenose mediji u regionu.

Osim toga, juniore Jugoslavije odveo je do naslova evropskog prvaka 1974. godine, a seniore do evropskog srebra 1981. godine.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bogdan Tanjević u Kući slavnih

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2019, 09:23

Poznati košarkaški trener Bogdan Tanjević primljen je u Kuću slavnih FIBA, generacija 2019, saopštio je Košarkaški savez BiH...Tanjević će u Bosni i Hercegovini ostati upamćen kao tvorac generacije KK Bosna koja se popela na krov Evrope 1979. godine, osvojivši titulu prvaka starog kontinenta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.