Izvor: HotSport.rs, 13.Mar.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURCI PORUČILI FIBA: Ne možemo reći ‘NE’ ako nas pozovu u Evrokup!

Izgleda da Đordi Bartomeu polako, ali sigurno pobeđuje FIBA, ili nas čeka novi pravi ‘rat’ tokom leta u ‘vatrenom obračunu’ dve organizacije.

Italijani su rekli svoje. Oni hoće nazad u Evrokup. Posle njih istu odluku doneo je Košarkaški savez Turske. Dileme više nema, jedna od najvećih košarkaških sila se vraća pod okrilje EKA i komandu Đordija Bartomeua. To je za Eurohops obelodanio >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << generalni kordinator turske košarke Omer Onan.
BUM: Bartomeu zabrinuo Delije, Grobarima doneo lepe vesti
– Darušafaka želi da igra Evroligu i sledeće sezone, ali je teško ako se ne bude proširilo takmičenje sa 16 na više klubova. Galatasaraj je ove sezone igrao Evroligu zato što je osvojio Evrokup, ali sledeće verovatno neće. Ostaće samo timovi sa višegodišnjim ugovorima poput Efesa i Fenerbahčea. Preostala dva tima imaju pravo da biraju. Savez se neće mešati, mogu da izaberu EKA ili FIBA. AKo Darušafaka nas pita da igra Evrokup mi im nećemo reći ‘ne’. Niko nije to uradio u Španiji, Litvaniji i Rusiji – rekao je Onan.
SOLOMONSKO REŠENJE: Italijani doneli odluku, mogu li KS Srbije i Partizan tako?
Crvena zvezda je kod nas ove sezone igrala u Evroligi, dok je Partizan napustio Evrokup i igrao u FIBA Ligi šampiona. Ugovor im je istekao sa ‘krovnom organizacijom’ i sada se postavlja pitanje hoće li naš savez dati Zvezdi i Partizanu da biraju, ako budu morali između EKA i FIBA?
The post TURCI PORUČILI FIBA: Ne možemo reći ‘NE’ ako nas pozovu u Evrokup! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.