Šut adut Hrvatske

Izvor: RTS, 03.Sep.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šut adut Hrvatske

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković, ocenio je da će osnovni zadatak Srbije u meču protiv Hrvatske u osmini finala Svetskog prvenstva u Turskoj, biti da zaustavi šuteve protivnika za tri poena.

"Hrvati imaju visok procenat šuta za tri poena. Odskaču Marko Popović i Bojan Bogdanović. Oni ukupno šutnu oko 10 trojki u proseku, što je 30 poena po utakmici. Uz ostale igrače, to predstavlja veliku opasnost", rekao je Ivković novinarima u Istanbulu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i naveo da pažnju treba obratiti i na centre rivala.

"Imaju izuzetno stabilnu prednju liniju, gde visinom i izuzetnim talentom dominira Ante Tomić. On je imao jako uspešnu adaptaciju u prvoj sezoni u Realu. To su neke osnovne stvari koje moramo da uradimo", istakao je srpski selektor. 

Ivković je upozorio da Srbija, iako slovi za favorita u sutrašnjem susretu, ne sme da potceni Hrvate, bez obzira na njihove slabije igre u prvoj fazi takmičenja u kojoj su izgubili od SAD, Slovenije i Brazila.

"Zna se šta očekujem, ali prvi put se nalazimo pred nokaut sistemom takmičenja gde jedna utakmica odlučuje.. Moramo da poštujemo mlad i talentovan tim Hrvatske, iz prostog razloga što je naš rezultat i igra bolja od njihove", rekao je Ivković.

"Moramo da igramo u našem ritmu... našu košarku, na celom terenu. Očekuje nas čvrsta utakmica i nadam se da ćemo biti spremni", dodao je selektor "orlova". Ivković se požalio i na sistem takmičenja u kome Srbija kao pobednik grupe ima samo dan pauze pred početak nokaut faze takmičenja.

"Malo je čudno što na ovako velikom takmičenju tim koji osvoji prvo mesto ima samo sat treninga, i to u dvorani u kojoj se ne igra utakmica. To nisu moje primedbe. To su činjenice", rekao je Ivković i dodao da su svi igrači spremni za subotnji duel.

Duel Srbije i Hrvatske igraće se od 18 sati po lokalnom, odnosno 17 po srednjoevropskom vremenu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.