Stanković zadovoljan sastankom

Izvor: S media, 09.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković zadovoljan sastankom

Počasni predsednik Međunarodne košarkaške federacije, Borislav Stanković istakao je da sastanak izvršnog direktora Evrolige Đordija Bertomeua sa predstavnicima najboljih domaćih klubova i regionalne NLB lige predstavlja istorijski dan za srpsku košarku.

- Stekli su se uslovi za harmoničan razvoj regionalnog takmičenja i domaćih liga. Neke stvari kojima smo se u prethodnom periodu bavili su pojašnjene, a mnogo toga je poboljšano - rekao je Stanković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
On je podsetio da se medjunarodni evropski kupovi igraju od 1957. godine i da su u prvih pola veka ta takmicenja bila pod okriljem FIBA.

- U poslednjoj deceniji evropska košarka suočila se sa velikim problemima, a došlo je i do sukoba izmedju FIBA i udruženja najkvalitetnijih klubova - naveo je Stanković nazvavši taj period "košarkaškim hladnim ratom".

Prema njegovim rečima, Evroliga sa svake godine prilagodjava zahtevima košarkaške igre, a reforma sistema najkvalitetnijeg takmičenja "predstavlja korak napred".

- Regionalna NLB liga je deo tog velikog sistema i ona će, takodje, morati da se prilagodi novonastaloj situaciji. Mislim da je ta liga u ovom trenutku jedna od najboljih u Evropi.

On smatra da je jučerašnjim sporazumom prevazidjena stalna napetost između nacionalnih liga i regionalnog takmičenaja.

- Formiranje regionalna lige, pored dobrih stvari, donelo je i probleme kao što je usklađivanje zgusnutog kalendara takmičenja - rekao je Stanković i dodao da je sporazumom predvidjeno da NLB liga do kraja godine izmeni statut i omogući promenu vlasničke strukture u korist klubova.

- Zahteva se od Sidra da promeni statut i unutrašnju organizaciju, tako da NLB liga postane takmičenje klubova koji u svemu treba da imaju poslednju reč. Evroliga je preuzela obavezu da nadgleda tu transformaciju - zaključio je Stanković....

Vest u celini možete pročitati na sajtu Tanjug
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.