Srpski trener na Letnjoj ligi: Velika čast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski trener na Letnjoj ligi: Velika čast

"Dobio sam poziv da po drugi put budem pomoćni trener u stručnom štabu San Antonija tokom Letnje lige. Prvih pet dana smo bili u San Antoniju gde smo trenirali, a potom smo otputovali za Las Vegas gde smo odigrali šest utakmica i izgubili u četvrtfinalu", rekao je za agenciju Beta Simović.

Simoviću koji je trener i sportski direktor španskog kluba Torelodones, to je bio drugi put da pomaže treneru Imeu Udoki tokom Letnje lige, pošto je i prošle godine bio pomoćni trener San >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Antonija.

"Bilo je jako lepo iskustvo, bio sam deo jedne od najboljih organizacija, video kako funkcioniše San Antonio koja je šampionska ekipa. Za mene kao trenera je iskustvo i čast da mogu da budem deo te priče, da učim od najboljih", dodao je on.

Simović je ocenio da je organizacija u San Antoniju dovedena do savršenstva.

"San Antonio je kao organizacija doveden do savršenstva, sve je pod konac. Najveća razlika u odnosu na evropske klubove je u resursima, materijalnim i organizacionim, u uslovima u kojima se radi. Infrastruktura koju poseduje je neverovatna, ne postoji limit, stručni štabovi imaju po osam pomoćnih trenera, imaju video koordinatora...", kazao je Simović.

Ipak, kada je reč o radu, prema njegovom mišljenju evropski treneri ne zaostaju.

"Cenim NBA trenere, ali cenim i evropske, tehnički i taktički ne zaostajemo, u nekim stvarima smo i superiorni. Eto, Dejvid Blat je prešao u Klivlend, i sada je na Letnjoj ligi vodio Klivlend kao što je je svih prethodnih godina vodio Makabi. To je bilo jako zanimljivo videti", rekao je Simović.

On je kazao i da za sada ostaje u Torelodonesu, klubu koji je pre nekoliko godina španska Marka nazvala "Crvena zvezda iz Torelodonesa".

"Ja sam za sada tu, u klubu gde sam poslednjih sedam godina. Imam jako komotnu situaciju, najveća šansa je da ću ostati, ako se u međuvremenu ne dogodi neko prijatno iznenađenje", rekao je Simović.

Simović je od 2001. do 2007. radio sa mlađim kategorijama Crvene zvezde, a nakon toga je otišao za Španiju i počeo da radi u klubu koji se nalazi u predgrađu Madrida.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpski trener na Letnjoj ligi: Velika čast

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014

Srpski košarkaški trener Ivo Simović, koji već sedam godina radi u Španiji, ovog leta je ponovo bio deo štručnog štaba San Antonija tokom letnje NBA lige i ističe da mu je bila velika čast što je imao priliku da uči od najboljih. ..Sjajno iskustvo: Ivo Simović.. .."Dobio sam poziv da po...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.