Izvor: Njuz.net, 18.Sep.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski navijači traže da se Slovenija pošalje na doping kontrolu da bi se utvrdio broj Srba u timu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 18.septembar 2017, (Njuz) – Navijači košarkaške reprezentacije Srbije zatražili su danas od FIBA da se svi slovenački košarkaši upute na doping kontrolu kako bi se utvrdio tačan broj Srba u njihovom timu. Prema rečima navijača ukoliko se utvrdi da su Srbi u većini Slovencima treba oduzeti trofej i dodeliti ga Srbiji.
– Videli ste i sami koliko Slovenaca ima prezime na “ić”. Niko ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da me ubedi da su Dragić, Dončić, Nikolić ili Murić slovenačka prezimena. Neophodno je da se svi igrači Slovenije pošalju na doping kontrolu i da se konačno utvrdi da li je ta reprezentacija sastavljena od Srba ili Slovenaca. Ako su Srbi u većini onda nema dileme, mi smo šampioni, a ne oni – istakao je Predrag Đurović iz Beograda, jedan od navijača koji se obratio FIBA.
Miloš Trifunović, navijač iz Kladova, ubeđen je da su Slovenci na nedozvoljen način postali prvaci Evrope.
– Nije fer, a nije ni u duhu sporta, da Slovenci prisvajaju medalje koje su osvojili Srbi. Pa videli ste i sami da njihovi košarkaši znaju srpski, da pokazuju 3 prsta kada daju trojku, a o prezimenima na “ić” da ne govorim. Treba da budu pošteni i prema sebi, a i prema drugima i da priznaju da je prvak Evrope ekipa srpskih košarkaša – objasnio je ovaj Kladovčanin.
Trifunović kaže da je jedino sporan Entoni Rendolf.
-Za njega nemamo pouzdane dokaze da je poreklom iz Srbije, pošto mu se prezime završava na -olf, što je klasičan slovenački sufiks – rekao je on.
 
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.