Srbiji bronza!

Izvor: Vostok.rs, 08.Jul.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji bronza!

  Evropa ima novog-starog šampiona! Poslednjeg dana takmičenja na Evropskom prvensvtu koje je od 27. juna do 7. jula odigrano u Letoniji i Srbiji, Španija je u velikom finalu savladala Francusku rezultatom 86:66 i na taj način odbranila titulu šampiona osvojenu pre dve godine u Pragu.
U prvoj deonici, publika je imala priliku da uživa u veoma efikasnoj košarci koja je više odgovarala Španiji, pa je rezultat posle prvih 10 minuta bio 32:21. Do poluvremena, tim Španije je postigao 50 poena, da bi u trećoj deonici zadržao +14. Na kraju, ispostavilo se da je finale pre finala za nove-stare šampionke Evrope bio polufinalni duel sa Srbijom. U prvom meču dana, reprezentacija Srbije je u potpunosti nadigrala Veliku Britaniju i sa +26 došla do bronzane medalje. Od početka susreta, naše igračice su dominirale terenom, a tek povremeni periodi bolje igre Britanki, doneli su da prednost Srbije posle 20 minuta ipak bude samo jednocifrena. Nakon treće četvrtine koju su naše devojke dobile rezultatom 21:6, slavlje u Štark areni je moglo da počne. Bronzu za Srbiju osvojile su: Maja Miljković, Sonja Petrović, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i selektor Marina Maljković. foto: Nebojša Paraušić / KSS.rs Najbolju petorku na šampionatu, kojoj je priznanja uručio generalni sekretar FIBA Evropa, Kamil Novak, čine: Marta Čargaj (Španija), Sonja Petrović (Srbija), Temi Fagbenli (Velika Britanija), Sandrin Gruda (Francuska), Astu Ndur (Španija). Za najkorisniju igračicu na Evropskom prvenstvu proglašena je Astu Ndur iz Španije, a priznanje je uručio Turgaj Demirel, predsednik FIBA Evropa. Na svečanoj ceremoniji dodele medalja, bronzane medalje timu Srbije uručili su ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i Karmen Tokala, član borda FIBA Evropa. Srebrne medalje reprezentaciji Francuske uručili su izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak i Žan-Pjer Sita, prvi potpredsednik FIBA Evropa. Zlatne medalje šampionkama Evrope, ekipi Španije, uručili su predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i Turgaj Demirel, predsednik FIBA Evropa. Pobednički pehar Španjolkama je uručio Turgaj Demirel, predsednik FIBA Evropa. KSS
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.