Srbija moćna na startu Mundobasketa: +46 protiv Angole!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2019, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija moćna na startu Mundobasketa: +46 protiv Angole!

Košarkaši Srbije uspešno su startovali na Svetskom prvenstvu u Kini, ubedljivom pobedom nad selekcijom Angole. Srbija je i bez Nemanje Bjelice savladala Angolu rezultatom 105:59 i odmah na početku poslala jasnu poruku najvećim konkurentima.

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je pre susreta da tim treba da igra mirno, strpljivo i pametno, i upravo je to obeležilo prvu četvrtinu.

"Orlovi" su igrali veoma angažovano u odbrani i od prvog napada je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jasno da su "namestili ruku" pred početak takmičenja.

Bogdan Bogdanović je pogodio nekoliko trojki u uvodnim minutima i neutralisao odličan šut rivala, nadovezali su se Nikola Jokić i Marko Gudurić, pa je prednost počela veoma brzo da raste.

U prvih 10 minuta naš tim je ubacio 29 poena, na petnaestominutnoj pauzi bilo je +18 i nastavak je bio samo formalnost.

Nisu momci u plavim dresovima spuštali nogu sa "papučice gasa", Nikola Milutinov je dominirao u reketu i zakucavanjima krunisao lepe akcije Srbije, pa je brzo bilo i 30 razlike.

Ona je narasla i do skoro 50, pa je afrička selekcija ponovo od Srbije doživela izuzetno ubedljiv poraz.

Bogdanović je bio ubedljivo najefikasniji pojedinac susreta sa 24 poena (3-3 za dva, 5-7 trojke, 3-3 slobodna bacanja), uz dva skoka i tri asistencije. Najbolje su ga pratili Jokić (pet skokova i šest asistencija) i Milutinov sa po 14 poena, dok je Marjanović stao na 12.

Sledeću utakmicu Srbija igra sa selekcijom Filipina u ponedeljak u 13.30, a potom sledi utakmica sa Italijom u sredu u istom terminu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orlovi lako sa Angolom na startu Mundobasketa " 105 poena "moćne" Srbije

Izvor: B92, 31.Avg.2019

Reprezentacija Srbije je sa 105:59 ubedljivo savladala Angolu na startu Mundobasketa u Kini...Srbija i Angola su se do sada sastajali sedam puta i svih sedam puta je selekcija Srbije izašla kao pobednik i bila je veliki favorit pred ovaj osmi susret u Kini u kom su ubedljivo slavili sa 46 poena razlike...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.