Srbija ima budućnost

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima budućnost

Mladi Aleksandar Cvetković nedavno je boravio u Americi, gde je nastupao za reprezentaciju sveta na "Najki hup samitu", čime je nastavio dugu tradiciju igara naših juniora, ali i pokazao da Srbija ne treba da brine za košarkašku budućnost.

Aleksandar Cvetković, mladi košarkaš Crvene zvezde i juniorski reprezentativac Srbije, vratio se iz Portlanda, gde je predstavljao našu zemlju na "Najki hup samitu" u meču najboljih svetskih juniora protiv odgovarajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reprezentacije SAD.

"Fantastično iskustvo za mene. Živeo sam i trenirao sa najboljim juniorima sveta i to je nešto što ću dugo pamtiti. Organizacija je bila veoma profesionalna, na vrhunskom nivou i sve to utiče da se osećate posebno. Ujedno je bilo i veoma naporno, trenirali smo dva puta dnevno, a oko terena je u svakom trenutku bilo stotinak skauta, koji su sve vreme nešto zapisivali. Između treninga smo takođe imali brojne obaveze", izjavio je Cvetković za klupski sajt Crvene zvezde.

Reprezentacija sveta savladala je vršnjake iz Amerike (84:75), a Cvetković je u pobedi učestvovao sa pet poena i tri asistencije.

"Zadovoljan sam svojim nastupom. Mislim da sam se prikazao u lepom svetlu i da sam u Portlandu na dostojan način reprezentovao Crvenu zvezdu i moju zemlju", istakao je mladi košarkaš.

Cvetković je u Portlandu boravio desetak dana, a uspeo je čak i da odgleda meč NBA lige između Portlanda i Nju Džersija.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.