Spomen-ploča Radivoju Koraću

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen-ploča Radivoju Koraću

Spomen-ploča Radivoju Koraću otkrivena je u Beogradu, u Nebojšinoj 32 na Vračaru, na zgradi u kojoj je živeo legendarni srpski košarkaš.

Otkrivanju ploče prisustvovali su proslavljeni košarkaš i potpredsednik KS Dejan Bodiroga, zatim predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, glumci iz filma "Žućko", majka čuvenog košarkaša Zagorka i nekoliko desetina Koraćevih poštovalaca.

"Cela ova priča je pozitivna i dobra, da se svi podsetimo na Koraćove majstorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ono što je uradio za srpsku košarku. Sve to treba da bude motiv za novije generacije, da održavaju našu košarkašku tradiciju i uspomene na ovakve ljude", rekao je Bodiroga.

Majka Zagorka, koja ima 99 godina rekla je da je uzbuđena zbog svega i da je spomen ploča velika čast.

"Ipak, strašno je kad majka sahrani sina. To je tuga", rekla je baka Zagorka.

Radivoj Korać tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreci 2. juna 1969, u selu Kamenica nedaleko od Sarajeva, u 31. godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.