Izvor: RTS, 19.Maj.2022, 23:35

Spektakularna košarka u Beogradu - Efes i Real u borbi za titulu šampiona Evrope

Efes bolji od Olimpijakosa, Real od Barselone - dve spektakularne utakmice mogla je da gleda publika u Beogradu u polufinalnim duelima Evrolige. Vasa Micić trojkom omogućio turskom timu da brani trofej, Real nadoknadio 13 poena minusa i poništio MVP partiju Nikole Mirotića. Finale Evrolige na programu je u subotu od 19.00 časova. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Iako su u Beograd stigle najbolje četiri ekipe u Evroligi, malo ko je mogao da očekuje da će polufinalni dueli da nam pruže tako uzbudljivu i neizvesnu košarku.

Anadolu Efes će braniti trofej osvojen prošle sezone, pošto je posle velike bitke izašao kao pobednik iz duela sa Olimpijakosom.

Junak "pivara" bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je pogodio trojku u poslednjoj sekundi meča, pa ekipa Ergina Ataman u finale ulazi sa dodatnom dozom samopouzdanja.
Protivnik Efesu u finalu biće ekipa Reala, koja je u večitom španskom derbiju savladala Barselonu.

Katalonski tim imao je 11 poena prednosti na poluvremenu, ali je ekipa Pabla Lasa požrtvovanom igrom u odbrani uspela da dođe do preokreta i novog finala.
Nije Barsi pomogla ni fantastična partija najkorisnijeg igrača takmičenja Nikole Mirotića, koji je utakmicu završio sa 26 poena, 12 skokova i 5 asistencija.

Real će se u finalu boriti za 11. trofej namenjen šampionu Evrope, a ne treba zaboraviti da je trener Laso poslednji put "kraljevski" klub doveo do krova Evrope upravo u Beogradu 2018. godine.
Ipak, posao u finalu neće biti nimalo lak, pošto je tamo ekipa Efesa, najbolje evropske ekipe u poslednje tri godine i ekipe koja brani trofej osvojen prošle sezone u Kelnu.
Finale Evrolige na programu je u subotu od 19.00 časova.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.