Španci se plaše Srbije: Oni su maltene na nivou SAD

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci se "plaše" Srbije: "Oni su maltene na nivou SAD"

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo stavio je Srbiju "rame uz rame" sa najjačom selekcijom sveta, Sjedinjenim Američkim Državama.

Skariolo je u razgovoru za Mediaset pričao o Svetskom prvenstvu u Kini i tome da već u drugoj grupnoj fazi postoji mogućnost da se "furija" sastane sa Srbijom.

"U prvoj fazi čekaju nas ekipe koje na prvi pogled neće biti komplikovano pobediti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali neće biti baš lako. Sve ekipe imaju korektan nivo kvaliteta i niko ne osporava njihov plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Skariolo.

Španci u prvoj grupnoj fazi igraju sa Iranom, Portorikom i Tunisom.

Skariolo veruje da su "orlovi" na korak od aktuelnog šampiona sveta i Olimpijskih igara, Amerikanaca.

"Ako se u narednoj fazi sastanemo sa Srbijom, igraćemo sa rivalom kojeg bih kotirao samo malo ispod Sjedinjenih Američkih Država. Vidim da svi igrači žele da igraju na SP i vidim njih maltene na nivou na kojem su SAD", jasan je Skariolo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skariolo: Srbija skoro na nivou SAD, drugi je favorit u Kini

Izvor: RTS, 19.Mar.2019

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo smatra da je selekcija Srbije korak iza SAD kao favorit na Svetskom kupu u Kini. . "Stavio bih Srbiju samo jedan korak iza SAD. Znajući dobro tog protivnika i njegove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.