Španci, ništa ne može na silu

Izvor: 24sata, 12.Sep.2014, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci, ništa ne može na silu

Košarkaši Španije su poniženi u četvrtfinalu Mundobasketa pred milionima svojih sunarodnika od Francuske rezultatom 65:52. Uprkos činjenici da su FIBA, sudije i raznorazni drugi faktori na prvenstvu i oko njega na silu gurali braću Gasol, Navara i ostale svetske zvezde košarke ka finalu sa Amerikancima, sudbina, da ne kažemo pravda, umešala je svoje prste i oni su zaustavljeni pre vremena.

PRAVDA - Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << drugačije objasniti ponašanje Španaca protiv Senegala i Srbije kada su uveliko imali ogromnu prednost i pobedu u rukama, pa su se opet, poput male dece kojoj su oduzete omiljene igračke, “peli sudijama na glave” tražeći dodatne lične greške protivniku. Po Gasol je posle meča sa Francuskom tužno konstatovao da je pobedio bolji tim.

"Izgubili smo utakmicu koju smo morali da dobijemo. Odigrali smo najgori meč na turniru. Poraz je sličan eliminaciji sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine. Razlika u skokovima (50:28) bila je prevelika. To je donelo razliku".

Gasol će zaboraviti kako su mu sudije priznale postizanje koša protiv Senegala kada je lopta prošla sa donje strane obruča. Serhio Ljulj će zaboraviti kukanja sudijama, Riki Rubio će zaboraviti “prljavu” igru, ali košarkaški svet neće zaboraviti da su Španci imali “tim snova”, da ih je projektovani žreb unapred poslao u finale sa Amerikancima, ali da je na kraju ipak pobedila - košarka.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.