Španci napadaju Mundobasket: Objavljen tim koji brani titulu

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 12:30

Španci "napadaju" Mundobasket: Objavljen tim koji brani titulu

Španija je objavila sastav za predstojeće košarkaško Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Španije je 2019. godine u Kini osvojila zlatnu medalju, a sada će od 25. avgusta do 10. septembra braniti tron.

Mundobasket se ovoga puta igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Španci su saopštili sastav:

Alberto Abalde, Aleks Abrines, Santi Aldama, Dario Brisuela, Víktor Klaver, Alberto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dijas, Haime Fernandes, Rudi Fernandes, Usman Garuba Huanćo Ernangomes Vili Ernangomes, Serhio Ljulj, Đoel Para, Haime Pradilja, Riki Rubio, Sebas Sais.

Tu su desetorica igrača sa Evrobasketa, nema samo Lorenza Brauna i Ćabija Lopes-Arostegija, ali su tu Rubio, Ljulj, Abalde, Abrins, Klaver...

Nema sumnje da Španci imaju jači tim od onoga koji je pokorio Evropu i da će opet biti među glavnim kandidatima za medalje.

Selektor ekipe je iskusni italijanski trener Serđo Skariolo koji je 2022. godine sa Španijom postao šampion Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Serđo Skariolo saopštio širi spisak igrača za Mundobasket

Izvor: Danas, 05.Jul.2023

Španski selektor Serhio Skariolo saopštio je širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo u košarci koje će se ovog leta odigrati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Nastavak na Danas...

ŠPANIJA OVIM TIMOM NAPADA MUNDOBASKET: ’Furija’ brani zlato iz Kine!

Izvor: HotSport.rs, 05.Jul.2023

Ozbiljan tim. Za malo manje od dva meseca očekuje Svetsko prvenstvo u košarci koje će održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra. Naša selekcija će se naći u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Porto Rikom. Titulu šampiona brani Španija, koja će i ovog puta imati...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.