Španci namučili Amerikance, ali je drim tim će ipak braniti zlato sa Igara! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci namučili Amerikance, ali je drim tim će ipak braniti zlato sa Igara! (FOTO)

Košarkaši Španije prikazali su dobru borbu i utakmicu protiv selekcije SAD u polufinalu Olimpijskih igara. Međutim, nisu imali dovoljno snage i kvaliteta da do kraja naprave preokret.

Amerikanci su trijumfovali 82:76 i u finalu će igrati sa pobednikom meča Srbija - Australija. Ovo je bio 12 susret SAD i Španije i 12. pobeda drim tima. To je najviše pobeda protiv jednog rivala.

Nismo videli neku preterano dobru košarku. Prednost Amerikanaca se sve vreme kretala >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << između šest i devet poena (39:45) a najviše su imali 15 u trećoj četvrtini.

Međutim, Španci nisu dozvolili da se odlepe već su igrali hrabro.

Foto: Guliver/Pool/Getty Images

Presudio je napadački kvalitet Amerikanaca koji su bili efikasniji iako su Španci jakom odbranom uspeli da ih svedu na najmanji broj poena. Španski bekovi su bili totalno zaustavljeni.

Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Međutim, šampion Evrope nije imao raspoložene pojedince u napadu, promašivali su zicere i tu je napravljena razlika Jedini na nivou zadatka bio je Pau Gasol sa 23 poena i osam skokova.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Kevin Durent je ubacio 14 poena, Klej Tompson 22,a  Kajri Irving 13  za selekciju Amerike.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Furija se dobro držala, ali bez odgovora protiv "Drim tima"

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2016

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država plasirali su se u finale Olimpijskih igara pobjedom nad selekcijom Španije rezultatom 82:76...Momci Majka Kšiševskog tako će imati priliku da osvoje treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama...U reprizi prethodna dva olimpijska finala Španija ponovo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.