Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantne vijesti za Francuze, a u BiH 'trljaju ruke'

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vinsent Kole nalazi se u ogromnim problemima uoči starta kvalifikacija za Mundobasket.

Francuzi koji se nalaze u grupi sa BiH, Rusijom i Belgijom, gotovo sigurno neće moći računati na najbolje igrače, tačnije one koje igraju u Evroligi.

Kako prenose portali specijalizovani za košarku, Kole neće moći računati na čak devetoricu igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji su se našli na preliminarnom spisku sektora 'Trikolora'.

On neće moći računati na  Fabiena Kozera, Nanda De Koloa, Antoana Dioa, Tomasa Ertela, Adriena Mormana, Vinsenta Poiriera, Kevin Serafina, Aksela Toupana i Lea Vestermana.

U međuvremenu se povrijedio još jedan igrač sa spiska, Čarls Kaudi, koji će zbog povrede propustiti novembarske utakmice. Dobra vijest je potvrda da će nastupiti Edvin Džekson, koji nastupa u Kini.

Ovakvom scenariju se se nadali u bh. reprezentaciji kojoj bi dodatno porasle šanse u mečevima protiv Francuske, ali i Rusije, koja bi takođe mogla biti lišena usluga najboljih igrača.

Francuska prvu utakmicu kvalifikacija za SP igra 24. novembra protiv Belgije, dok će tri dana kasnije ugostiti BiH.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.