Snažan otpor Pančevcima

Izvor: KGsport.info, 16.Okt.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan otpor Pančevcima

Košarkaši kragujevačkog Radničkog nisu uspeli da iznenade ekipu Tamiša na startu Košarkaške lige Srbije. Pančevci su na svom parketu slavili sa 85:81 (13:25, 27:15, 29:22, 16:19) posle velike borbe tokom svih 40 minuta.
Iako oslabljeni neigranjem iskusnih Vasojevića i Kljajevića, sa priličnim deficitom na unutrašnjim pozicijama, Kragujevčani su pružili žestok otpor ekipi Tamiša, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << pre početka ovog susreta važila za apsolutnog favorita.
Odlično su izabranici trenera Todorovića započeli utakmicu i posle prvih deset minuta stekli dvocifrenu prednost – 25:13. U drugoj četvrtini je međutim usledio pad u igri, što je domaćin iskoristio da se vrati u meč, pa se na poluvreme otišlo sa nerešenih 40:40.
Početak drugog dela igre pripao je košarkašima Tamiša. Polovinom treće deonice Kragujevčani su imali deset poena zaostatka, ali su uspeli da se rezultatski približe i uvedu utakmicu u uzbudljiv finiš. Na minut pre kraja domaći su imali „plus tri“ 81:78, a gosti iz Kragujevca priliku da dođu do potpunog preokreta, koju nisu iskoristili, pa su se na kraju košarkaši Tamiša radovali prvoj ovosezonskoj pobedi.
Sa 29 postignutih poena briljirao je mladi plejmejker Radničkog Strahinja Jovanović. Dvocifreni su bili još i Lalović sa 16 i Pavlović sa 15 poena.
U pobedničkoj ekipi prednjačio je Mitrović sa 14 poena, Sočanac je ubacio 13, a Smiljanić i Knežević po 12 poena.
Trener KKK Radnički Zoran Todorović je za klupski sajt dao analizu utakmice u Pančevu.
– Iznenadili smo mnoge, ali smo znali da možemo da odigramo ovako, u celini gledano. Psihološki smo se dobro spremili i ušli u utakmicu kako treba, pa smo osvojili tu prvu četvrtinu. Popustili smo u drugoj deonici, imali su rešenja „pika“ koja smo slabije branili. Gubitak koncentracije je koštao izgubljenih lopti i lošijih šuteva, a tražio sam da igramo loptom napred, sa više koševa – to košarku čini lepom. Primetan je bio nedostatak „četvorke“, Pavlović je odigrao 40 minuta i to se osetilo na kraju kad smo prodali loptu… Moramo da budemo zadovoljni, ne rezultatom, ali ovom igrom. Tačno smo znali i gde nam preti opasnost i gde treba da napadamo. Menjali smo uglove napada jer su nas oni dosta usmeravali, pokušavali smo centralnim pikom da rešavamo i da dobijemo na širini. Jovanović je odigrao maestralno na poziciji 1, pored tih 30-ak poena odličan je bio i u odbrani. Jesmo se i ispromašivali, žalićemo za tim, ali imamo dobru hemiju, vidi se da radom možemo da dođemo do rezultata. Dobro iz meča je što su igrači iz Srpske lige uvideli da mogu da odigraju svoju rolu, a ja želim na svakog igrača da računam, pa nek je to doprinos i od pet minuta. – istakao je trener Radničkog.
Debi pred svojim navijačima košarkaši Radničkog imaće u petak, 20. oktobra od 20 časova kada će u hali „Jezero“ ugostiti ekipu Beovuka 72.
Ulaznice za taj meč koštaće 200 dinara, a klub od danas počinje i sa prodajom pretplatnih karata. Cene su: 1.500 dinara – tribine, 8.000 dinara – parter i 10.000 dinara – loža.
Pretplatne karte, koje važe za sve utakmice KKK Radnički u KLS-u do aprila 2018. godine, za utakmice Kupa Radivoja Koraća, kao i za ostala dešavanja u hali „Jezero“ u organizaciji KKK Radnički, mogu se nabaviti:
u prostorijama kluba (SD Radnički, Kralja A. Prvog Karađorđevića 56) radnim danima od 9 do 14 časova u prostorijama SC „Mladost“ (hala „Jezero“, službeni ulaz) radnim danima od 9 do 14 časova na blagajni hale „Jezero“ na dan odigravanja utakmice Kupovina pretplatne karte je moguća i direktnom uplatom na račun kluba: 340-0000011014943-91, Erste Bank A.D. Novi Sad; svrha uplate: pretplatna karta KKK Radnički 2017/2018. Pri preuzimanju karte dostavlja se uplatnica na uvid.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.