Slovenci se kompletiraju – poznato kad stiže Dončić, Zvezdin igrač poslednji dolazi

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 18:27

Slovenci se kompletiraju – poznato kad stiže Dončić, Zvezdin igrač poslednji dolazi

Košarkaška reprezentacija Slovenije odradila je uvodni deo priprema koji je zaključila utakmicom sa Kinom, i novom pobedom, u iščekivanju dolaska prve zvezde.

Posle pobede nad Kinom 75:73 ekipa se preselila u Ljubljanu gde nastavlja da radi, a u međuvremenu se oglasio i Košarkaški savez koji je umirio javnost informacijom koja se čekala - kada će se Luka Dončić priključiti reprezentativnim drugovima.

Sada je i to precizirano.

"Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slobodnog dana reprezentacija nastavlja sa treninzima bez Urbana Kavžara, Blaža Mahkovica i Mihe Lapornika, dok će se Luka Dončić i Vlatko Čančar priključiti ekipi u petak", saopšteno je iz Saveza.

Kako je takođe rečeno, ekipi će se poslednji priključiti Amerikanac sa slovenačkim pasošem Majk Tobi koji je ovog leta iz Barselone prešao u tabor Crvene zvezde.

On će se pridružiti saigračima 7. avgusta.

Slovenija će 2. avgusta odigrati prijateljski meč sa Grčkom, biće domaćin tog duela, a dva dana kasnije će igrati protiv istog rivala samo u Atini. Naredni izazov Slovencima biće Hrvatska, ponovo u "Stožicama", a nakon toga sledi jak turnir u Malagi.

Tamo će odigrati dve možda najjače moguće provere pred start Mundobasketa - rivali Dončiću i drugovima biće Španija i SAD.

Generalnu proveru pred početak Mundobasketa Slovenija će imati protiv Japana 19. avgusta.

Na Svetskom prvenstvu Slovenija kreće iz Grupe F gde su joj rivali Zelenortska ostrva, Gruzija i Venecuela,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.