Skariolo: Spremni smo za finale

Izvor: RTS, 19.Sep.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skariolo: Spremni smo za finale

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da je njegov tim spreman za finale Evropskog prvenstva, bez obzira da li će igrati protiv Srbije ili Slovenije.

"Od jednog protivnika smo izgubili, a drugog smo pobedili posle produžetaka. Usput, u polufinalu su tri tima iz naše grupe. Znamo da moramo da prođemo kroz težak meč, ali znamo i da smo spremni da igramo", rekao je Skariolo novinarima.

Španija se plasirala u finale EP pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u Katovicama pobedila Grčku sa 82:64.

Skariolo je rekao da su igrači ključni za sutrašnji meč i rekao je da ne misli na finale Evropskog prvenstva od pre dve godine, kada je Španija kao favorit i domaćin izgubila u finalu od Rusije.

"Pobeđivao sam u finalima i gubio i učio sam iz svakog iskustva. Mislim, ipak, da su igrači presudni, jer oni igraju. Neću da pričam o finalu pre dve godine, jer nisam bio tu. Istorija je sada i ovde", kazao je italijanski trener.

Španija je dobila Grčku sigurnom igrom i odličnom odbranom.

"Moramo da se spremimo i da ponovimo igru iz polufinala. Večeras smo odlično zaustavili (Vasiliosa) Spanulisa, a sutra ćemo imati druge probleme, ali sam siguran da ćemo ih rešiti", rekao je Skariolo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.