Izvor: Piplmetar.rs, 04.Avg.2023, 17:30

Selektor Slovenije otkrio: „Ne radimo ništa da nateramo Dončića da dođe, igra za ponos, zemlju i zadovoljstvo“

Sekulić je nahvalio svog najboljeg košarkaša

Foto: FIBA


Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić dao je opširan intervju za „Basket News“, a pored brojnih tema, dotakao se i očekivanja koja ima od superstara Dalas Maveriksa, Luke Dončića. 
Sekulić je prvo analizirao Erobasket odigran tokom prošle godine.
– Za nas je tada najveći izazov bio taj što su nas svi videli kao prvake Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pre prvenstva. Poštujem ostale timove takođe, ali teško je biti šampion. To je bio prvi put za nas da smo u toj situaciji. Nismo ostvarili uspeh koji smo želeli. Ako možemo trenutni tim da učinimo kompaktnim, koristeći kvalitete jedni drugih i sakrivajući naše slabosti, bićemo dobri
– Idemo ka tome što želimo, korak po korak. Na okupu smo tek sedam dana. Fizički smo napredniji nego što smo očekivali. Igrači su došli veoma spremni na okupljanje. Već su bili u dobrom fizičkom stanju i to je olakšalo posao našim kondicionim trenerima.
Sekulić je imao reči hvale za Dončića, kao i njegovom odnosu koji ima prema reprezentaciji.
– Ne radimo ništa da ga ubedimo ili da ga prisilimo da dođe. Uglavnom je sve na njemu. Veoma smo srećni što imamo takvog igrača, ne samo zato što ima neverovatan kvalitet već i zbog toga kakav je na mentalnom planu. On je uvek spreman da pomogne svojoj zemlji i nacionalnom timu. Želi da vrati košarci ono što je ona njemu dala. Igra za ponos i iz zadovoljstva – zaključio je Sekulić.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.